TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-12-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 15 december
Radio 1 - 11.04 uur

TERUGBLIKKEN MET FEMKE, PIETER EN FRANS
IN TROS KAMERBREED

Het kerstreces staat voor de deur en daarom blikt TROS KAMERBREED terug op het jaar met drie politici: Femke Halsema, fractieleider GroenLinks; Pieter van Geel, fractieleider CDA en Frans Timmermans (PvdA), staatssecretaris voor Europese Zaken.

In Lissabon is deze week het nieuwe Europese verdrag getekend, dat de omstreden grondwet heeft vervangen. Frans Timmermans heeft zich gedurende zijn hele loopbaan -eerder was hij diplomaat en kamerlid- bezig gehouden met Europa. Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met hem over het belang van het nieuwe verdrag; over zijn plannen om het debat over Europa te stimuleren en over de problemen met Poolse werknemers in Nederland.

Pieter van Geel verruilde het ministerie van Milieu, waar hij staatssecretaris was, begin dit jaar voor het fractievoorzitterschap van het CDA. Een gesprek over zijn eerste jaar als kamerlid, over de samenwerking met de coalitiepartners PvdA en ChristenUnie en over de mores in de Tweede Kamer.

Ook Femke Halsema blikt terug op 2007, het jaar waarin Al Gore voor zijn klimaatfilm de Nobelprijs voor de Vrede won. Wat betekent de ruime aandacht voor het milieu voor een partij als GroenLinks? Hoe moet haar partij zich profileren in het veranderende politieke landschap waar traditionele middenpartijen steeds meer onder druk staan van politici als Geert Wilders en Rita Verdonk?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl




TROS