Wegens succes uitgebreid: De Goede Doelen Winkel opent derde filiaal

13/12/2007 14:17



Winkelman en Van Hessen



Op 15 december aanstaande opent De Goede Doelen Winkel in Amsterdam haar deuren. Vanaf dat moment kan de consument op de Haarlemmerdijk 26 terecht voor informatie over en cadeauartikelen van goede doelen. Het is al de derde vestiging van De Goede Doelen Winkel, na de winkel in Den Haag en De Goede Doelen Winkel Mobiel, een wagen waarmee grote publieksevenementen bezocht worden.

"Deze nieuwe stap past erg goed in onze ontwikkeling", vertelt initiatiefnemer Kees-Jan Heijdra. "Een volwassen stap voor een volwassen organisatie". Want volwassen is De Goede Doelen Winkel in de afgelopen jaren zeker geworden. Het Haagse publiek weet de winkel goed te vinden en ook op vele evenementen heeft men kennis kunnen maken met De Goede Doelen Winkel Mobiel.

Met de opening van deze derde winkel vergroot De Goede Doelen Winkel haar bereik aanzienlijk. "Een actie zoals de Longfunctiemeting die we recent deden in samenwerking met het Astma Fonds, kunnen we nu ook in Amsterdam organiseren. Met dergelijke acties kunnen we de bezoekers van dienst zijn, maar ook invulling geven aan de wens van de deelnemende goede doelen om met zoveel mogelijk mensen in contact te komen over hun werk. En dan op een manier dat er niet direct de vraag gesteld wordt om donateur te worden, want dat gebeurt al behoorlijk veel", aldus Heijdra.

De winkel in Amsterdam is meteen ook de eerste winkel die in franchise wordt gerund. Franchisenemer John Autar verheugt zich dan ook op de komende jaren. "Het is een mooi concept. Zeker ook omdat er vanuit de 24 deelnemende goede doelen zoveel behoefte aan is", zegt Autar. "De goede doelen werken hard aan hun imago bij het grote publiek. Dat heeft meerdere malen aangegeven dat zij te weinig transparantie ervaren. Er is een duidelijke behoefte om goede doelen laagdrempelig te kunnen steunen en meer informatie over de goede doelen te kunnen krijgen. Via De Goede Doelen Winkel zwaaien zij de deuren naar het publiek wijd open en is alle informatie zeer toegankelijk geworden", vervolgt Autar om te besluiten met: "we doen het voor een goede zaak en we zíjn een goede zaak".

De Goede Doelen Winkel is in Amsterdam gevestigd op de Haarlemmerdijk 26, telefoon 020-4201153. Voor openingstijden kijk op www.degoededoelenwinkel.nl.





http://www.degoededoelenwinkel.nl