Gemeente Tilburg

12-12-2007
Kerstshoppen in Turnhout en Tilburg
Gratis pendelbus rijdt laatste drie weekeinden van december

In de kerstperiode rijdt er vanaf 15 december tot aan het einde van het jaar iedere zaterdag en zondag een gratis pendelbus tussen Turnhout en Tilburg.

De bussen vertrekken in Tilburg vanaf de Hoek Schouwburgring/Bisschop Zwijssenstraat en rijden rechtstreeks naar de Grote Markt in Turnhout. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Reizigers hoeven niet te reserveren, maar kunnen gewoon opstappen. De bus vertrekt vanuit Tilburg om 10.00, 12.00, 16.00, 18.00 en 20.00 uur. Op zondag 23 en 30 december vertrekt de eerste bus om 12.00 uur in plaats van 10.00 uur.

Bij het opstappen ontvangen de passagiers een T-shopper, met daarin informatie over de beide steden. Daarnaast maken de bezoekers uit Tilburg iedere dag kans op een cadeaucheque. Bezoekers uit Turnhout kunnen een Nationale Dinercheque winnen.

"Het afgelopen jaar is de samenwerking met Turnhout hechter geworden," aldus wethouder Hans Janssen (toerisme). "Zowel op het gebied van onderwijs, cultuur als economie merken wij dat er initiatieven ontstaan waarbij beide steden betrokken zijn. Dat juichen wij toe. Het initiatief van de pendelbus is ontstaan vanuit de gedachte dat het winkelend publiek het leuk vindt om in de kerstperiode sfeer te proeven in verschillende steden. Kijk maar naar de populariteit van de kerstdagtochten."

Turnhoutse delegatie
Op donderdag 13 december reist een Turnhoutse delegatie, onder leiding van burgemeester Hendrickx van Turnhout al af naar Tilburg in de kerstpendel. Zij zal ontvangen worden door wethouder Hans Janssen en getuige zijn van de opening van het lichtevent op de Heikese kerk. Vervolgens zal de delegatie een kerstwens hangen in de kerstboom op de Heuvel.