TROS

Hilversum, 11-12-2007

TRIJNTJE OOSTERHUIS TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 15 december komen er weer een aantal bekende artiesten langs in de studio van TROS MUZIEKCAFÉ. Daniël Dekker ontvangt deze week:

Trijntje Oosterhuis heeft een nieuwe cd, met de titel 'Who'll Speak For Love', gemaakt met de wereldberoemde componist Burt Bacharach. Bacharach riep onlangs in een interview in Australië dat hij de Nederlandse zangeres het grootste talent vindt dat hij in jaren heeft ontdekt. De honderdduizenden albums die van Trijntjes laatste cd 'The Look Of Love' werden verkocht, bevestigen volgens hem zijn visie. Niet zo vreemd dus dat er nu al een opvolger is. Dit keer gaf Bacharach zijn Nederlandse muze zelfs een splinternieuw liedje dat nooit door iemand anders werd vertolkt: 'Who'll Speak For Love', en dat is ook meteen de titel van de nieuwe cd.

De nieuwe cd van Mondo Leone heet 'Open deuren naar geluk'. Mooie Nederlandstalige liedjes en de titel verklaart meteen de zeer eenvoudige teksten waar dit album in grossiert. Mondo Leone wil het liever niet te ingewikkeld maken. Zaterdag een mooi optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

De jazzgroep Captain Hook is in 2000 opgericht door vijf jonge muzikanten, allen afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun gedeelde brede interesse in diverse stijlen en muzikale concepten resulteert in een groepsound die wortels heeft in jazz-, funk- en latinmuziek.

Johnny Logan hoorde Jerry Given zingen en was zo onder de indruk dat hij het nummer 'Give me the night' voor hem heeft geschreven. Dit nummer zingt Jerry zaterdag in de studio en daarnaast ook iets van zijn debuutalbum, dat toevallig ook zaterdag uitkomt.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam. Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 15 december
Radio 2 - 16.00 uur