RTL Group

Superweekend in de eredivisie bij RTL 4

Na de Superzondag in november, waarop in de Eredivisie de vier grootste clubs het tegen elkaar opnamen, staat nu het Superweekend op het programma: op zaterdag 15 december speelt Feyenoord tegen AZ terwijl Ajax - PSV op zondag 16 december op het programma staat. Samenvattingen van beide toppers zijn te zien bij RTL 4.

Feyenoord heeft dit seizoen op alle plaatsen in de top 3 van de Eredivisie gestaan. De huidige nummer 3 ontvangt op zaterdag 15 december het AZ van Louis van Gaal in de Kuip. De Alkmaarders lijken na een dramatische seizoensstart weer enigszins in de vorm te verkeren waarmee ze voorgaande jaren hoge ogen gooiden. Maar is het hervonden zelfvertrouwen ook al bestand tegen de aanvallen van Roy Makaay en zijn team?

Op zondag 16 december treedt de kampioen van het seizoen 2006/2007, PSV, in de Amsterdam ArenA aan tegen Ajax, de huidige koploper. De Eindhovenaren (o.a. ex-Ajacieden Jan Wouters en Kenneth Perez) moesten de koppositie afgelopen weekend aan de Amsterdammer overlaten, maar de verschillen in punten zijn nog steeds minimaal: tussen de nummer 1 en nummer 3 zitten slechts twee punten. Komend Superweekend kan de rangschikking bovenin de Eredivisie dus wel eens helemaal door elkaar geschud worden.

Beide uitzendingen van 'RTL Voetbal: Eredivisie' worden gepresenteerd door Humberto Tan, met Jan van Halst als analyticus aan zijn zijde.

Uitzending: RTL 4, zaterdag 15 december, tussen 23.00 en 00.20 uur. Zondag 16 december, tussen 19.00 en 20.30 uur.

website: RTL Voetbal

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl