Ingezonden persbericht


Persbericht, 10 december 2007 2007/25

IJSBAAN IN HET ZUIDERZEEMUSEUM

Van 15 december '07 tot en met 13 januari '08 is het Museumpark omgetoverd tot een winterpark met een echte ijsbaan. Op Friese doorlopers kan jong en oud weer eens in stijl genieten van een echte winterse traditie. De sfeervolle verlichting en koek & zopie maken de sfeer compleet. In deze feestelijke periode bevindt het Museumpark zich in sprookjesachtige wintersferen. In de stadskern zijn diverse pandjes geopend zoals de snoepwinkel, de smid en de fotowinkel. Bij de banketbakkerij kan men na het schaatsen genieten van heerlijke warme chocolademelk, warme appeltaart en het spelen van Oudhollandse spelletjes. Er kunnen van klompen originele kerststukjes worden gemaakt en in de Kapel staan allerlei kraampjes met kerst- en winterartikelen.

Schaatscompetitie
Voor de scholen uit de regio organiseert het Zuiderzeemuseum een schaatscompetitie. Elke klas kan meedoen aan de estafetterace op Friese doorlopers. De school met de beste tijd krijgt aan het einde van de competitie de eerste echte Zuiderzeemuseum Schaatsbokaal. In de kerstvakantie kunnen de kinderen die enthousiast zijn natuurlijk nog eens terugkomen om heerlijk vrij te schaatsen (Noren zijn niet toegestaan).

Informatie
De ijsbaan is geopend van 15 december '07 tot en met 13 januari '08 van 10.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 21 december is er een sfeervolle avondopenstelling van 18.00 tot 21.00 uur. Het museum is op de maandagen in 2007, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Een losse schaatskaart kost ¤ 5,- p.p. en een 10-rittenkaart ¤ 20,- p.p. Deze kaarten geven alleen toegang tot het Museumpark. Een combikaart voor het Museumpark (incl. ijsbaan) én het Museum (tentoonstellingen De Walvis en 2MOVE) kost ¤ 12,50 voor volwassenen en ¤ 7,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Schaatshuur is ¤ 1,- per persoon, maar Friese doorlopers zijn gratis te gebruiken (beperkte voorraad). Surf voor actuele informatie naar www.zuiderzeemuseum.nl

Noot voor de redactie,