Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museum Flehite gaat even open voor betrokkenen

Op 15 december gaat Museum Flehite even open voor de aandeelhouders, schenkers en kunstenaars die het museum gesteund hebben vanaf het moment van sluiting wegens een te hoge concentratie asbest in de lucht. Inmiddels is alle asbest uit de middeleeuwse muurhuizen van het museum verwijderd. Museum Flehite is tot op het geraamte gestript: vloeren, plafonds en trappenhuizen moesten gesloopt worden. Tijdens de middag voor genodigden geeft architect Jim Klinkhamer een impressie van het renovatieplan voor Museum Flehite. Daarnaast zijn er twee bijzondere kunstprojecten te zien: een film van Ron Jagers over de schoonmaak en een schilderij van Hans Broek.

Ron Jagers heeft zich afgelopen juni enkele weken bij de 'schoonmaakploeg' van het museum gevoegd. Gehuld in wit asbestpak, zijn camera ook beschermd, filmde hij de schoonmaakwerkzaamheden.

Daarnaast is dankzij de medewerking van Galerie Torch in Amsterdam, een enorm schilderij van Hans Broek, getiteld Lunch, in het museum te zien. Broek maakte het werk speciaal voor deze gelegenheid. Hans Broek (42) woont en werkt in New York. Zijn recente schilderijen zijn een reactie op het werk van klassieke schilders als Titiaan en de films van regisseur David Lynch.

Directeur Gerard de Kleijn is blij met de bijdrage van Ron Jagers, Hans Broek en Galerie Torch aan het evenement van 15 december. De als surrealistisch te omschrijven sfeer die in zowel de film als het schilderij voelbaar is, past heel goed bij de aanblik van het gestripte museum.