Kinderen in ziekenhuizen kunnen toch genieten van Russische sprookjes

03/12/2007 13:18



GasTerra B.V.



Groningen, 3 december 2007

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Russische Sprookjes, volksverhalen en legenden in het Groninger Museum, maakt GasTerra een gebaar naar alle kinderen, die in de maand december in een ziekenhuis verblijven. De geste houdt de uitreiking in van een leesboek met Russische Sprookjes en twee cd's met samen zeven sprookjesvertellingen door Jan Meng.

Het boek is een moderne bewerking in het Nederlands, door Thera Giezen, van een Russische uitgave uit het begin van de vorige eeuw met de oorspronkelijke tekeningen van Ivan Bilibin.

In totaal hebben tot op heden dertig ziekenhuizen aangegeven met het project mee te doen. Samen goed voor de afname van 3.500 sets van het sprookjesboek met de cd's. De ziekenhuizen kunnen zelf besluiten hoe en wanneer deze worden uitgereikt. Deze geste stelt de kinderen in staat in woord, beeld en geluid, kennis te nemen van de sprookjes, die in schilderijen en tekeningen van fameuze Russische schilders en illustratoren als o.a. Vroebel, Vasnetsov, Roerich en Kandinsky, worden gepresenteerd in het Groninger Museum. De expositie loopt van 15 december 2007 tot en met 6 april 2008.

Voor verdere gegevens over de expositie verwijzen wij u graag naar: Groninger Museum, mw. José Selbach, tel. 050 - 3666 555.

Voor nadere informatie over de actie:

GasTerra B.V.
Ben Warner (Afdeling Communicatie), tel. 050 - 364 88 10
E-mail: ben.warner@gasterra.nl