Gemeente Helden

Mark Huizinga reikt International Award for Young People uit in Limburg!
Op vrijdag 14 december krijgen bijna 60 jongeren een bronzen, zilveren of gouden Award uitgereikt in Panningen. Dit gebeurt onder toeziend oog van Mark Huizinga, drievoudig Olympisch kampioen judo en ambassadeur van de Internationale Award, wethouder Raf Janssen van de gemeente Helden en de voorzitter van de Internationale Award in Nederland de heer W.O Baron Bentinck van Schoonheten.

Alle jongeren hebben zich ingezet op het terrein van individueel talent, sport en maatschappelijke dienstverlening. Ter afsluiting hebben alle jongeren in kleine groepen een expeditie gemaakt. Voor de bronzen Award was iedereen minimaal een half jaar actief, voor een zilveren één jaar en voor de gouden minimaal anderhalf jaar.

Het feit dat alle deelnemers het hele programma vrijwillig gedaan hebben, naast hun schoolwerk en bijbaantjes, geeft nog meer glans aan hun medaille! Door dit project verruimen zij hun blik en vergroten zij hun kansen op de gewenste studie en/of banen. Jongeren die het programma van de Award met goed gevolg afsluiten, zijn vrijgesteld van de maatschappelijke stage die verplicht gaat worden. Die garantie heeft minister Rouvoet gegeven.

Op vrijdag 14 december ontvangen leerlingen van vijf scholen, waaronder het Sophianum (Gulpen) en het Bouwens van der Boijecollege (Panningen) op feestelijke wijze hun Award in het nieuwe theater van Panningen DOK6, Raadhuisplein 6 in Panningen. Aanvang programma 16.30 uur.

12-12-2007 10:24