Grontmij NV



Grontmij werkt aan uitbreiding gastransportnetwerk

14-12-2007

Grontmij heeft opdracht gekregen voor werkzaamheden met betrekking tot uitbreiding van het Nederlandse gastransportnet. De opdrachtgever is N.V. Nederlandse Gasunie.

Gasunie duidt de uitbreiding aan als Project Gasrotonde fase 1. De uitbreiding van het gastransportnet omvat naast de realisatie van diverse leidingen van Groningen naar Limburg en Zeeuws-Vlaanderen ook de bouw van nieuwe compressorstations en de aanpassing van diverse andere stations.

Binnen dit project werkt Grontmij diverse stations van het gastransportnet uit tot op detailniveau. Tevens ondersteunt zij bij de uitvoering en maakt zij tekeningen van de stations, zoals ze uiteindelijk worden opgeleverd. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2008 en hebben betrekking op dertien gaslocaties in heel Nederland. Met de opdracht is een bedrag van EUR 1,3 miljoen gemoeid.

Binnen het project zijn de disciplines werktuigbouw, elektrotechniek & instrumentatie en bouwkunde sterk vertegenwoordigd. Ook procestechnologische en civieltechnische werkzaamheden maken onderdeel uit van de opdracht.

De naam Gasrotonde verwijst naar de aansluiting op de transportnetten van Duitsland, Noorwegen, United Kingdom en België. Door goede verbindingen te maken en de aanwezigheid van gasopslagen zal meer gas via Nederland worden getransporteerd.

Met de realisatie van Gasrotonde fase 1 is de levering van gas beter gegarandeerd. Hiermee versterkt Gasunie haar positie als gasinfrastructuurbedrijf op de Europese markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Grontmij NV, Nico van der Schuit, secretaris van de vennootschap, T
+31 30 220 75 39

www.grontmij.com
www.grontmij.nl

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Illustratie: 3-D impressie van een gedeelte van een gaslocatie