Gemeente Lingewaal


stroomvoorziening hersteld


Om 19.15 uur is de stroomtoevoer in onze gemeente hersteld. Dat betekent dat in de komende tijd alle huishoudens weer over stroom beschikken. Nu de stroom weer is ingeschakeld adviseren wij u om de eerste uren het stroomgebruik te beperken tot het hoognodige. Het is mogelijk dat sommige apparatuur het niet doet zoals de pomp van een cv-ketel. Neem in dat geval contact op met uw verwarmingsmonteur.

Door de stroomuitval heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met bedorven etenswaren in koelkasten en vriezers. Dit extra afval kunt u vandaag, morgen en volgende week in huisvuilzakken naar de milieustraat van AVRI in Geldermalsen brengen. De milieustraat in Zaltbommel is ook getroffen door de stroomstoring en is daarom gesloten. Zodra de stroomvoorziening hersteld is, kunt u ook daar huisvuilzakken brengen.
De komende week (t/m 21 december) kunt u tijdens de gewone dagen waarop uw containers geleegd worden, huisvuilzakken naast de container plaatsen.
De openingstijd van de milieustraat Geldermalsen (Meersteeg 15) is op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur. Zodra de milieustraat in Zaltbommel (Dwarsweg 26) weer open is, gelden hier dezelfde openingstijden.

Wij adviseren u om dit afval niet buiten te zetten omdat dit ongedierte kan aantrekken. Op dinsdag 18 december haalt de AVRI het vuil bij u op.

Vanaf 21.00 uur is het gemeentehuis gesloten. Mochten zich problemen voordoen die direct verholpen moeten worden, dan kunt u de calamiteitenlijn van de gemeente bellen. Het nummer is: 06-21495688.