Ingezonden persbericht


Herstel stroomvoorziening gaat voorspoedig

Vanaf 18.00 uur wordt in fasen de stroom weer ingeschakeld. Het komende uur krijgen Rossum, Hurwenen en Kerkdriel, Neerrijnen en Haaften als laatste kernen de stroom terug. Het blijft mogelijk dat er hier en daar in een klein gebied tijdelijk storing optreedt. NUON lost dat zo snel mogelijk op.

De verpleeg- en verzorgingshuizen worden vanaf 21.00 uur op het stroomnet aangesloten. Zij zijn de afgelopen dagen voorzien van aggregaten en dit zal worden afgeschakeld.

Doordat het stroomnet is hersteld, gaat bij sommige bedrijven het alarm af. De politie checkt alle meldingen.

De ponton op de Waal die is gebruikt voor de herstelwerkzaamheden wordt afgebroken. Het scheepvaartverkeer is vanaf 18.00 uur weer op gang gekomen.

Vanavond en vannacht wordt niet gewerkt aan het herstel van de beschadigde hoogspanningsmasten. De tijdelijke mast en het aanwezige materieel wordt bewaakt.

De gemeentehuizen sluiten vanavond om 21.00 uur hun opvang en informatievoorziening. In Maasdriel en Zaltbommel blijven de gemeentehuizen vanavond langer open. Maandag zijn de gemeentehuizen weer als normaal geopend. U kunt daar tijdens kantooruren schade melden. De gemeentehuizen van Maasdriel en Zaltbommel zijn morgen (zaterdag) geopend voor schademelding.

Het centrale publieksinformatienummer blijft voorlopig nog open.