Gemeente Breda

Vrijwilligerspenning Breda 2007 uitgereikt aan de heer Gerrit Dammer en vrijwilligers van MEZZ Concerts & Dance

De heer Gerrit Dammer en de vrijwilligers van MEZZ Concerts & Dance ontvingen op vrijdag 14 december uit handen van wethouder Marja Heerkens de Vrijwilligerspenning 2007 van de stad Breda. De heer Dammer kreeg de penning vanwege verschillende uiteenlopende vrijwilligerswerkzaamheden voor de Archeologische Vereniging Breda en het Archeologisch Depot, voor het bestuur van gemeenschapshuis De Poelewei en vooral voor zijn werk als secretaris van de stichting Charitatief Fonds de Grez-Mahie.
De vrijwilligers van MEZZ Concerts & Dance ontvingen de penning omdat zonder deze groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers, die alle voorkomende werkzaamheden verrichten, MEZZ nooit haar 5-jarig bestaan had kunnen vieren.

Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van vrijwilligers en liet dat ook dit jaar blijken tijdens de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligerspenning 2007.
Het gaat het gemeentebestuur vooral om de belangeloze inzet van alle mensen, die op zo veel verschillende terreinen in de Bredase samenleving actief zijn.

De jury heeft 67 voordrachten beoordeeld. Het betreft 41 individuele kandidaten en 26 groepen.
De overige genomineerde individuele kandidaten waren mevrouw Els Hendriks, mevrouw Christel Timmers, de heer Piet van der Rijk en de heer Henk Teunissen.
De vijf genomineerde groepen waren: de commissie aangepaste sporten van AV Sprint, de vrijwilligers van Aeneas, de vrijwilligers van de Derde Wereld Werkplaats en de gastmensen van het inloophuis De Honingraad. Zij ontvingen een oorkonde vanwege hun bijzondere verdiensten voor de stad Breda.

Breda, 14 december 2007