Koninklijke Vopak N.V.
Westerlaan 10
3016 CK Rotterdam

Persbericht

Vopak wordt 100% aandeelhouder van Pakterminal Estland en onderzoekt uitbreiding

Rotterdam, 14 december 2007

Vopak heeft een akkoord bereikt met haar medeaandeelhouders van de Pakterminal joint venture om de resterende 50% van de aandelen over te nemen. Voor het eind van het jaar zal de overdracht van aandelen plaatsvinden.

Pakterminal is gelegen in Tallinn, Estland, een strategische locatie voor de export van olieproducten vanuit Rusland naar andere gebieden. De terminal heeft 33 opslagtanks met een totale capaciteit van 305.200 kubieke meter (cbm). Er zijn drie aanlegsteigers voor zeeschepen en verschillende stations voor het laden en lossen van tankauto's en treinwagons.

Nadat onze medeaandeelhouders besloten om hun aandelen te koop aan te bieden, heeft Vopak deze kans aangegrepen om haar zeggenschap te vergroten met als doel de onafhankelijke aard van deze opslagterminal veilig te stellen.

Vopak heeft ook een akkoord bereikt met de eigenaren van E.O.S. om de mogelijkheid van een samenwerking te onderzoeken tussen Pakterminal en E.O.S. in Tallinn. Deze mogelijke samenwerking is onder meer afhankelijk van een succesvolle afronding van het `due diligence' onderzoek en zal ook moeten worden goedgekeurd door de Mededingingsautoriteit van Estland.

De E.O.S. terminals hebben 40 opslagtanks met een totale capaciteit van 435.000 cbm en 3 steigers voor zeeschepen. De combinatie van de twee bedrijven zou een efficiënt en onafhankelijk opslagbedrijf creëren, dat zijn voordeel kan halen uit de uitstekende havenlocatie, die ijsvrije toegang met grote diepgang biedt tot de Baltische Zee.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer

Telefoon : 010 ­ 400 2777
E-mail : corporate.communication@vopak.com
Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 74 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

Profiel E.O.S.
Estonian Oil Service (E.O.S.) tranships Russian and Belorussian heavy fuel oils and crude oil servicing the global export markets. E.O.S.'s expertise, customer focus and quality investment in terminal infrastructure have made it one of the largest heavy fuel oil terminals in the Baltic region. In 2006, approximately 20% of Russian heavy fuel exports was transhipped through E.O.S. terminals.


---- --