Dienstenbond CNV

Nieuws

14 december 2007

Periodiek overleg Rabobank

Door: mw. Ike Wiersinga

Tijdens periodiek overleg met de Rabobank is gesproken over Sociaal Statuut, inzetbaarheid, Performance Management en Rabobank 2010. CNV Dienstenbond heeft zijn zorgen geuit over de gevolgen van Rabobank 2010 voor kwetsbare groepen.

Er is een vragenlijst ontwikkeld, waarmee gekeken wordt of hij Sociaal Statuut in zijn huidige vorm nog werkbaar is. Zolang blijft het huidige Sociaal Statuut, zoals dat in de CAO staat van toepassing. In feite is daarin geregeld dat medewerkers bij boventalligheid van baan naar baan bemiddeld worden.

Met betrekking tot inzetbaarheid krijgen de afspraken die in de CAO hierover zijn gemaakt zo langerzamerhand vorm. In januari 2008 kunnen medewerkers, die nog niet een vereist diploma hebben, maar wel de vaardigheden, zich aanmelden voor de EVC-procedure, waardoor zij versneld een diploma kunnen halen.
Daarnaast is er voor 45+-ers ( en dat zijn dus ook 50+-ers) een seniorship gestart, een soort traineeship voor ouderen. Tevens is er een toolbox om goed pop-gessprekken te voeren, waarin de vraag hoe wil jij je ontwikkelen nadrukkelijk aan de orde komt.

Met betrekking tot Performance Management heeft Rabobank geconstateerd dat er niets mis is met het systeem, maar dat het in vele gevallen slecht of onjuist wordt toegepast. Er zal nu een programma komen om PM op een correcte wijze toe te passen.

De Centrale Kring Vergadering heeft het plan Rabobank 2010 goedgekeurd. Dat betekent dat Rabobank een verandering wil inzetten, die zowel kwantitatieve als kwalitatieve gevolgen zal hebben. De basisprocessen en inkoopprocessen zullen gestroomlijnd worden. Er zal kritisch worden gekeken naar de backoffice. Een deel van de eenvoudige productverkoop en serviceafhandeling zal geautomatiseerd worden. Dat zal betekenen dat het contact met de klanten van een hoger niveau wordt. Dat betekent een cultuuromslag en een verandering voor u allemaal. De resultaatgerichtheid zal vergroot worden. Er zal goede aandacht moeten zijn voor klantbehoeftes. Maar het zal ook arbeidsplaatsen kosten, hoeveel en waar en of dat alleen kan met natuurlijk verloop, is onduidelijk. Dit heeft met name gevolgen voor de lokale banken. Op deze manier hoopt de Rabobank marktleider te kunnen blijven. Wel zegt Rabobank dichtbij, betrokken en toonaangevend te willen blijven. De invulling van het plan Rabobank 2010 en het tempo waarin een en ander gebeurt zal bij de lokale banken zelf gebeuren en kan per bank verschillend zijn. CNV Dienstenbond heeft aan Rabobank aangegeven dat naar aanleiding van de door de bond gehouden belactie met ledenCNV Dienstenbond zich zorgen maakt over kwetsbare groepen. Wij hebben er op aangedrongen deze kwetsbare groepen nog eens extra te wijzen op de inzetbaarheidinstrumenten, zoals de EVC-procedure, de seniorship, maar ook alle mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. Rabobank heeft ons toegezegd hier oog voor te hebben.

Naar aanleiding van de belactie van 20 november jl. heeft u ons het volgende huiswerk meegegeven:

- houdt de vinger aan de pols met betrekking tot Rabobank 2010;
- stimuleer de informatievoorziening;

- biedt hulp als dat nodig is;

- heb oog voor ouderen en andere kwetsbare groepen;
- sluit een Sociaal Statuut af voor de langere termijn;
- ook in tijden van mindere activiteiten leden op de hoogte houden van ontwikkelingen;

- goede loopbaanbegeleiding;

- vraag aandacht voor de ervaring van de huidige medewerkers. Wij hebben dit huiswerk gebruikt en zullen het in de toekomst gebruiken als onze agenda voor het overleg met de Rabobank. Ook hebben degenen die gebeld zijn aangegeven zelf dingen te kunnen doen zoals;

- jezelf blijven ontwikkelen;

- kansen zien;

- meepraten over ontwikkelingen;

- blijven scholen;

- kijken wat er allemaal mogelijk is.
CNV Dienstenbond raadt u aan deze adviezen van uw collegas ter harte te nemen.

Wij blijven u op de hoogte houden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mw. Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet. Dan wordt dat hoog tijd. Wellicht kunt u hem of haar van het nut van het lidmaatschap overtuigen. Zeker in deze onzekere tijden is het nuttig om lid te zijn. Wij rekenen op u!