Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Harderwijk - Gewapende overval SNS-bank                   |

Twee gewapende mannen hebben vrijdagmiddag 14 december rond 15.00 uur een gewapende overval gepleegd op de SNS-bank in de Smeepoortstraat in Harderwijk. Er is een schot gelost, niemand is gewond geraakt.

De overvallers gingen de bank binnen op het moment dat twee medewerkers van een geldtransportauto in het bankgebouw waren.

Wat er in het bankgebouw heeft plaats gevonden, wordt door de politie nog nader onderzocht.
Na enkele minuten kwamen beide overvallers met een buit naar buiten en vertrokken op een scooter, die aan de achterzijde van het bankgebouw stond.

Op hun vlucht werden ze tegengehouden door een medewerker van de dienst Stadstoezicht. Hierop kwam de scooter te vallen en zijn de overvallers te voet verder gevlucht via onder meer de Diepe Gracht richting parkeerplaats Kruithuis. Tijdens hun vlucht is een schot gelost. Niemand raakte gewond. Nabij de parkeerplaats aan het Kruithuis zijn de overvallers uit het oog verloren.

Mobieltje
De politie is op zoek naar tips en getuigen. Degenen die iets van de overval of de vlucht van de overvallers hebben gezien, wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie sluit niet uit dat één of meer omstanders met hun mobieltje foto's of films hebben gemaakt. Ook deze personen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

---

---

---

---- --