Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Aanleg glasvezel op industrieterreinen Esp en de Hurk definitief van start
Forse kwaliteitsimpuls van ondernemend voor ondernemend Eindhoven

De 40% dekkingsgraad voor de aanleg van glasvezel is op Esp ruim gehaald maar op de Hurk nog niet. Op dit moment heeft Glasvezel Eindhoven voor deze 2 bedrijventerreinen een dekkingsgraad, inclusief diverse toezeggingen, van bijna 35% dagelijks nog groeiende. GVE wil een 'kip - ei' situatie voorkomen omdat men overtuigd is van een groeiende dekkingsgraad. Deze gedrevenheid heeft GVE in nauw overleg met de financiers, de gemeente Eindhoven en BBned doen besluiten om toch van start te gaan met de aanleg van glasvezel. Hiermee zorgen de ondernemersverenigingen en de bovengenoemde partijen er gezamenlijk voor dat het bedrijfsleven kan beschikken over een breedband infrastructuur die de komende jaren mee kan groeien met de ICT-behoefte van iedere organisatie. De eerste stap voor aanleg van glasvezel voor de gezamenlijke bedrijventerreinen in Eindhoven is hiermee gezet.

GVE wil hiermee duidelijk niet verzanden in een 'kip - ei' situatie waarbij dienstenaanbieders op de aanleg wachten en de aanleg duurt tot er sprake is van voldoende gebruikers en aangeboden diensten. GVE is van mening dat de noodzaak en daarmee ook de vraag naar breedband en bijhorende diensten de komende tijd behoorlijk zal toenemen. Aanleg op zowel Esp als de Hurk gaat in januari van start en bedrijven die hebben ingeschreven worden op korte termijn aangesloten. Deze bedrijven kiezen zelf welke diensten men af zal nemen van welke provider.
Dit gezamenlijke breedbandinitiatief heeft een geweldige impact voor de regio Eindhoven. Bedrijven kunnen tegen aanzienlijk lagere kosten gebruik maken van een groeiend aanbod van breedbanddiensten als telefonie, internet, back-upservice, beveiliging, telewerken, on demand services, etc. Vanaf heden is actief gestart met de acquisitie op de overige bedrijventerreinen Kapelbeemd, Eindhoven Airport, Flight Forum en Goederen Distributiecentrum Acht.

Op www.glasvezeleindhoven.nl kan men alle informatie vinden over de status en inhoud van het glasvezelproject van ondernemers voor ondernemers.

---