Radboud Universiteit Nijmegen


't Weeshuis eerste Nijmeegse universitaire huisartsenpraktijk

Als eerste in Nijmegen is de huisartsenpraktijk 't Weeshuis een universitaire huisartsenpraktijk geworden. Deze huisartsen uit het centrum van de stad gaan structureel deelnemen aan het onderwijs aan medisch studenten en huisartsen en zullen een bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek van het UMC St Radboud. Onlangs hebben beide organisaties hierover een afspraak gemaakt.

Door het ondertekenen van een overeenkomst is huisartsenpraktijk 't Weeshuis toegetreden tot het Netwerk Nijmeegse Universitaire Huisartsenpraktijken (NUHP), een uniek en groot samenwerkingsverband tussen het Universitair Medisch Centrum St Radboud en ruim veertig universitaire huisartsenpraktijken uit de regio Nijmegen. Dit uitgebreide netwerk, het grootste in Nederland, ondersteunt het UMC St Radboud bij haar onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van de huisartsenzorg en het onderwijs aan medisch studenten en huisartsen in opleiding.

Deelname aan het netwerk biedt de Nijmeegse Universitaire Huisartsenpraktijken faciliteiten om aan wetenschappelijke kennis en deskundigheid te komen. Daarnaast zorgt het UMC St Radboud ervoor dat de stageplaatsen in hun praktijken sneller vervuld worden en dat praktijken met voorrang kunnen deelnemen aan projecten die gericht zijn op zorgvernieuwing.

Binnen het UMC St Radboud is huisartsgeneeskunde een belangrijk specialisme van de afdelingen Huisartsgeneeskunde, de Voortgezette Opleiding tot Huisarts en de afdeling Kwaliteit van Zorg. Zij treden als collectief op om huisartspraktijken in de regio te stimuleren tot verbetering van de kwaliteitszorg en het onderwijs op dit gebied.