Stichting stop poverty in de strijd tegen armoede


Door middel van kleinschalige projecten helpt Stop Poverty mee in de strijd tegen de wereldwijde armoede. Geven om elkaar! Vanaf vandaag kan men deze projecten volgen en steunen via de website, www.stop-poverty.org

ALMERE, 20071214 -- Meer dan 800 miljoen mensen, waarvan 300 miljoen kinderen gaan dagelijks naar bed zonder een maaltijd. In de wereld leven naar schatting meer dan 2 miljard mensen in armoede. Dat is meer dan 30% van de gehele wereldbevolking..

In 2006 werd stichting Stop Poverty, toendertijd operationeel onder de naam Give & Care, opgericht om te helpen met de heropbouw van de verwoeste huizen van de slachtoffers van natuurrampen in Indonesië. In samenwerking met de lokale bevolking zijn er diverse projecten gestart, ook op het gebied van verstrekking van noodpakketten. Mede dankzij de expertise en vakkennis van de lokale bevolking hebben zij vele slachtoffers op een efficiënte en effectieve manier kunnen helpen. Merkbaar in Indonesië was dat deze werkwijze ook op lange termijn zijn vruchten afwerpt, waardoor er besloten is om projecten op te gaan zetten in India en Mozambique.

Sinds 2007 opereert de stichting onder de naam Stop Poverty. Het creëren van betrokkenheid, bijdragen aan duurzame armoedebestrijding op het gebied van huisvesting, gezondheid en scholing in ontwikkelingslanden en het verstrekken van noodhulp zijn een aantal van de streefpunten van de stichting.
`Wij hebben het geluk te zijn geboren aan deze kant van de aarde, maar dat betekent niet dat wij mogen vergeten wat voor ellende en armoede er is aan de andere kant!', aldus Irene Kruizinga, bestuurslid van de stichting.

Op dit moment is Stop Poverty hard bezig met een inzamelingsactie voor de bouw van een school in Tenali, India. Deze school is speciaal bedoeld voor de zogenaamde `untouchables', de 160 miljoen mensen in India die verstoten zijn uit het hindoeïstische kastenstelsel en hierdoor tot de allerarmsten van de bevolking behoren. Door de bouw van deze school hoopt Stop Poverty een opstap te zijn voor deze mensen naar een betere plek binnen de maatschappij. Alleen met uw hulp kunnen de projecten worden voortgezet.

Voor meer informatie over de projecten en donaties kunt u vanaf vandaag terecht op ons wesite www.stop-poverty.org.





Stop Povery