Www.sieraden4life.nl: Grootste site sieraden uit ontwikkelingslanden


Trendy en betaalbare sieraden uit ontwikkelingslanden

MIJDRECHT, 20071214 -- Onlangs is de site www.sieraden4life.nl geïntroduceerd: dé site voor trendy en betaalbare sieraden gemaakt in ontwikkelingslanden. Door de verkoop van de sieraden kunnen de makers in hun levensonderhoud voorzien en een toekomst opbouwen voor hun kinderen. De site heeft reeds duizenden bezoekers getrokken en vele aanmeldingen ontvangen van nieuwe (sieraden)partners. De formule is dan ook eenvoudig en doorzichtig; de koper krijgt een uniek, trendy sieraad en de makers krijgen hiervoor een faire prijs: "Better looks ... for a better world"

Sieraden
De sieraden zijn veelal gemaakt van natuurlijke materialen en kunnen via de site ook cadeau worden gegeven. De sieraden zijn afkomstig uit verschillende ontwikkelingslanden en achter alle sieradenprojecten staan organisaties die ervoor zorgen dat de projecten op verantwoorde wijze worden uitgevoerd en het geld bij de makers terecht komt.

De goede doelen achter www.sieraden4life.nl
De organisaties waar mee wordt samengewerkt zijn: S4L, A Beautiful Story, People's Trust en AVE Design. Een van de deelneemsters is Cathelijne Lania van A Beautiful Story, winnares van het beste sociale ondernemingsplan 2007: "Deze sieraden wil je hebben, omdat ze mooi zijn. Van buiten en van binnen!"

Projecten sieradenmaaksters
In Kenia zijn vrouwengroepen (HIV-positief) aan het werk die uit hun omgeving zijn verbannen en door de opbrengsten van de sieraden kunnen leven en hun (adoptie) kinderen een toekomst kunnen geven.
In Nepal krijgen de allerarmsten via het maken van deze sieraden de mogelijkheid om als zilversmid een bestaan op te bouwen.
In India worden meisjes uit de prostitutie gered en kunnen zij, na opvang en opleiding, door het maken van sieraden hun verleden verwerken en een toekomst opbouwen.
In Brazilië werken vrouwen in het allerarmste gedeelte van het land aan de sieraden om zo te kunnen bestaan. Daarnaast wordt er een scholingsproject ondersteund met de verkoop van de sieraden.





Ingezonden persbericht