Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Winterfeest op Natuurboerderij De Brinkhorst

Pas eind van de zomer 2008 gaan de deuren van natuurboerderij De Brinkhorst definitief open. Maar omwonenden en betrokkenen konden op vrijdag 14 december heel even een voorproefje nemen. De Brinkhorst gaf een winterfeestje.

Knutselen voor vogels; tips om vogels de winter door te helpen; informatie over hoe je tuin aantrekkelijker voor vogels kunt maken; de mogelijkheid om een kerstboom te adopteren in plaats van te kopen; konijnen, cavia's, eenden, duiven, kippen en zelfs kuikentjes om te aaien; eigentijdse Vathorster Winterverhalen; en natuurlijk warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep. Meer dan 200 bezoekers genoten van dit winterfeestprogramma. Onder hen ook wethouder Gerda Eerdmans, die zich net als de andere bezoekers liet vertederen door de kuikentjes, die geen last leken te hebben van de kou en om de haverklap even uit het warme verenkleed van hun moederkloek piepten.

Toekomst én geschiedenis
"Hier zitten we straks", hoorde je de begeleiders en cliënten van Amerpoort tegen elkaar zeggen. En aan de manier waarop ze glunderend om zich heenkeken, kun je niet anders dan opmaken dan dat ze heel veel zin in de verhuizing hebben. Als de natuurboerderij klaar is, verzorgen de mannen van de Amerpoortse Groen- en Klussengroep alle dieren, de natuurboerderij én het terrein. Dat terrein zal bestaan uit droge en natte delen; precies zoals het landschap in Vathorst er vroeger uit zag. Lowik Doude van Troostwijk is de architect van zowel de gebouwen als het terrein van De Brinkhorst. "Het wordt hier prachtig", vertelt Van Troostwijk, "dit hele terrein ademt straks de geschiedenis van Vathorst uit en voor jong en oud zal dit een plek zijn, waar men graag en vaak komt. Zeker weten!"

Zin in!
Marieke van 8 weet nu al zeker dat ze veel naar De Brinkhorst zal gaan. Terwijl ze haar zusje van 5 helpt een pindaketting voor vogels te maken, verheugt ze zich op komende zomer. "Er komen hier echte dieren, hoor", vertelt ze, "en ik mag dan misschien wel helpen om ze te verzorgen." Voor de natuur- en milieueducatie zal De Brinkhorst een belangrijke rol gaan vervullen. "Alle scholen weten ons al goed te vinden", vertelt Anne de Feijter, medewerker natuur- en milieueducatie, "ik werk nu vanuit het noodgebouwtje en na de zomer.". Anne verheugt zich op de definitieve opening van De Brinkhorst en met haar veel meer Vathorsters. Nog een paar maanden geduld en het is zo ver.

Meer weten?
Neem contact op met Arja Nobel, procesmanager natuurboerderij de Brinkhorst, 06-25081257

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst beheer BV
Duisterweg 6
3829 MP Hooglanderveen
Tel: 033 451 10 10
Fax: 033 451 10 11
e-mail: edbruin@vathorst.com


---- --