Ingezonden persbericht


NRC Handelsblad en Felix Meritis presenteren:

N R C · F M
Bepaalt angst het Nederlandse museumbeleid?

uitzending 14 december 2007
te beluisteren vanaf 18.00 uur via www.nrc.fm

Censuur of nervositeit? Een Haagse museumdirecteur weigert foto's van homo's van de Iraans-Nederlandse kunstenaar Sooreh Hera te exposeren. Wat zegt dat over ons kunstklimaat? En over Nederland? Roept de museumdirecteur de angst die hij wil bezweren niet juist op? Een gesprek met de docente van Sooreh Hera, Corinne Noordenbos, die de omstreden foto's deze zomer nog exposeerde, en publicist Thomas von der Dunk.

Vaste gespreksleider van NRC.FM is Paul Steenhuis, chef van M, het maandelijkse magazine van NRC Handelsblad. Verder zit aan tafel Daan Diederiks, internetjournalist verbonden aan NRC.FM.

In NRC.FM worden elke vrijdag actuele ontwikkelingen op gebied van cultuur, politiek en wetenschappen van achtergrond en commentaar voorzien door redacteuren van NRC Handelsblad en gasten. Naast actuele aanleidingen, zullen ook regelmatig onderwerpen aan bod komen die aangesneden worden in de programma's die Felix Meritis in Amsterdam organiseert.

Het podcastprogramma NRC.FM onderscheidt zich van andere radioprogramma's door diepgang en uitgebreide aandacht voor prominente gasten en onderwerpen. De uitzendingen zijn te beluisteren via een podcast op www.nrc.fm, de website van NRC Handelsblad.

In voorgaande uitzendingen waren te gast: Joanneke Lootsma, Loes Gompes & Anne Lize van der Stoel (7 december), Rana Husseini (30 november), Ahmet Olgun (23 november), Bercan Günel, Dymfke Kuipers & Heleen Mees (16 november), Han ten Broeke & Bob van den Bos (9 november), Hanneke Chin-A-Fo & Antoinette de Jong (2 november), Herman Vuijsje (26 oktober), DJ Isis (19 oktober), Dick Pels (12 oktober) en Paul Scheffer (5 oktober).

Aanvang opname: 15.30 uur (publiek is welkom)
Informatie: www.nrc.nl / www.felix.meritis.nl