Tom Tom Club brengt exclusieve kerstsingle uit op Nederlands label


DEN HAAG, 20071212 -- Op 14 december 2007 brengt de Amerikaanse band Tom Tom Club in samenwerking met het Haagse platenlabel La La Land een speciale kerstsingle uit onder de naam Mistletunes.

"Mistletunes" is de eerste release van Tom Tom Club sinds het dubbele live album "Live at the Clubhouse" uit 2003. De single bevat twee tracks, "Christmas in the Club", een funky electro track met als speciale gasten de Jamaicaanse toaster Mystic Bowie en scratcher Kid Ginseng en een cover van de franse traditional "Il est Ne'".

Tom Tom Club is vooral bekend van de hits "Wordy Rappinghood", "Genius of Love" en "Under the Boardwalk" uit de jaren 80s, die ook in Nederland de top 3 hebben gehaald. Het hart van de band wordt gevormd door Chris Frantz en Tina Weymouth, al sinds 1977 getrouwd en misschien nog wel meer bekend als respectieveljik drummer en bassiste van de new wave band Talking Heads.

Enkele jaren geleden bracht Tom Tom Club in eigen beheer een tweetal DVD's uit en verkocht deze via haar website www.tomtomclub.net en tijdens concerten. Ook "Mistletunes" komt niet op een regulier label uit; platenzaak La La Land initieerde de uitbreng van de kerstsingle in eigen beheer als onderdeel van het side-project "La La Land Records", waarop enkel "gelegenheids" uitgaves in kleine oplages verschijnen.

"Mistletunes" is verkrijgbaar via internet en bij een aantal popspeciaalzaken op 4-track CD single en 2-track multi-colored vinyl.

www.tomtomclub.net
www.lalalandmusic.nl





La La Land Music