Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 13 december 2007

Gemeente Den Haag en Stadsomroep sluiten convenant

De gemeente Den Haag en de Stadsomroep Den Haag hebben donderdag een convenant voor de komende vier jaar ondertekend. Daarmee is de vernieuwde samenwerking op verschillende terreinen bezegeld. Het convenant gaat over het financieel versterken van de omroep en de concrete uitwerking van twee nieuwe initiatieven uit de gemeentelijke medianota, namelijk het inhoudelijk beheer van het Haags Omroepportaal en de start van een nieuw themaradiokanaal op de kabel vanuit, met en voor de Haagse samenleving.

Wethouder Rabin Baldewsingh heeft eerder dit jaar de gemeentelijke medianota 'Lokaal verbinden' gepresenteerd. Het stimuleren van nieuwe en vernieuwde media-uitingen ter bevordering van burgerschap en het motto "samen stad zijn" staan hierin centraal.

Wethouder Baldewsingh: "Onze visies op lokale media komen met elkaar overeen. Het is daarom een logische stap om de Stadsomroep te ondersteunen in de uitwerking van haar plannen". Ook de voorzitter Stichting Stadsomroep Den Haag, Mees van Krimpen, is verheugd: "We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan versterking van de organisatie. De afspraken met de wethouder zijn een steun in de rug en zorgen voor een goede basis voor de toekomst". Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en de kabelradiokanalen Den Haag FM 95.9 en 106.8.

/////