Socialistische Partij

Bezwaren vuurwerkverkoop Oud Overdie aangeboden aan burgemeester

14-12-2007 * Donderdag 13 december zijn tijdens de inspraakronde van de commissie Bestuur en Middelen de bezwaren tegen de vuurwerkopslag en -verkoop in Oud Overdie aangeboden aan burgmeester Bruinooge.

Afgelopen week zijn in de buurt namens Wijkraad Oud Overdie, woonbotenvereniging Waterfront, VVE Baansingel, D66 en SP, huis aan huis 250 bezwaarformulieren verspreid. Van deze formulieren zijn er binnen vier dagen in totaal 90 gemotiveerd en ondertekend teruggekomen, een percentage van 36 procent. Er kan dus met recht gesteld worden dat een groot deel van de buurt de vuurwerkverkoop door de groenteboer in het appartementencomplex aan de Catsstraat niet ziet zitten.

De commissie Bestuur en Middelen gaat onder andere over openbare orde en veiligheid, en was dus de aangewezen plek om dit bezwaar uit de buurt te laten horen. Ank van Schaik deed het woord en liet direct ook haar boosheid blijken over de brutaliteit van de verkoper, die stunt met vuurwerk(prijzen) en in de dagen voor oud en nieuw tot laat in de avond open wil zijn.

Dit jaar kan in de gemeenteraad niets meer gedaan worden aan de verkoop van vuurwerk in woonwijken, zo antwoordde de burgemeester op een vraag van Karina Kooij van de SP, maar begin 2008 zal de gemeenteraad zich buigen over een paraplu-bestemmingsplan, wat hopelijk de vuurwerkopslag en -verkoop in woonwijken zal tegengaan.