Ingezonden persbericht


Solution Center voor op SAP®-applicaties gebaseerd e oplossingen
Mime-Version: 1.0

Fujitsu Siemens Computers en EMC presenteren nieuw Solution Center voor op SAP®-applicaties gebaseerde oplossingen

Het eerste gezamenlijke Europese European EMC Velocity2 Signature Solution Center informeert klanten over gevirtualiseerde IT-infrastructuuroplossingen voor op SAP-applicaties gebaseerde omgevingen en helpt bij de migratie van systemen

Maarssen, 14 december 2007 - Fujitsu Siemens Computers zal begin 2008 het eerste EMC Velocity Signature Solution Center openen. Het Solution Center in het Duitse Walldorf, dat ook door AMD en Cisco gesteund wordt, is het eerste Velocity Center voor op SAP®-applicaties gebaseerde oplossingen in EMEA (Europe, Middle East & Africa). De hoogtepunten zijn:


1. de dynamische infrastructuuroplossing FlexFrame(TM) for SAP® en SAP NetWeaver® Business Intelligence Accelerator (SAP NetWeaver BI Accelerator) van Fujitsu Siemens Computers. Deze draaien op PRIMERGY-servers;


2. de Networker Backup Suite backup- en hersteloplossing van Fujitsu Siemens Computers.

Dankzij de combinatie van professionele diensten van Fujitsu Siemens Computers en IT-infrastructuurproducten van zowel EMC als Fujitsu Siemens Computers, krijgen de gebruikers geïntegreerde oplossingen voor geavanceerde SAP-toepassingen aangeboden. Deze worden gekenmerkt door hoge prestaties, beschikbaarheid en zuinigheid. In het nieuwe Solution Center kunnen de klanten hun systemen in reële omgevingen testen en evalueren.

"Ons nieuwe Solution Center bewijst dat wij uitstekend in staat zijn service georiënteerde IT-infrastructuren in een op SAP-oplossingen gebaseerde omgeving te implementeren," zegt Dr. Bernd Kosch, Vice President Alliances bij Fujitsu Siemens Computers. "Dankzij onze vele jaren ervaring en geslaagde strategische partnerschappen met EMC en SAP AG hebben wij deze competentie opgebouwd. De applicatiescenario's voor uiteenlopende op SAP-applicaties gebaseerde omgevingen geven de bezoekers de mogelijkheid om de voordelen van dynamische IT-infrastructuren te ontdekken. Wij zorgen ook voor een vlotte migratie naar de dynamische IT-oplossingen die wij samen met EMC en SAP ontwikkeld hebben. Het Center zal immers niet alleen oplossingen presenteren, maar ook scenario's demonstreren die de omgevingen van onze klanten repliceren."

Van informatie naar de ontwikkeling van oplossingen

Naast live demonstraties en demonstraties op afstand levert het Fujitsu Siemens Computers Velocity Signature Solution Center in Walldorf concrete ondersteuning bij de planning en de implementatie van migratieprojecten. Middelgrote en grote ondernemingen krijgen een solide basis voor hun besluitvorming dankzij vergelijkende tests en prestatietests in reële omgevingen in combinatie met concrete bewijsresultaten. Seminars, workshops en opleidings- en certificeringprogramma's ronden het aanbod van het Solution Center af.

Willem Hendrickx, EMEA Vice President, Channel and Mid-Market bij EMC zegt: "Wij hebben het EMC Velocity Signature Solution Center ontwikkeld om belangrijke partners als Fujitsu Siemens Computers tools aan te reiken die zij kunnen gebruiken om geïntegreerde volledige oplossingen in live-omgevingen te demonstreren."

Dr. Bernd Heinrichs, Director Field Market Development bij Cisco Deutschland, zegt: "Het Solution Center toont de bedrijven dat de directe integratie van SAP-applicaties in een intelligent Cisco IP-netwerk hen responsiever en flexibeler kan maken; zij kunnen sneller op marktkansen en risico's reageren en voldoen beter aan de compliance-vereisten."

Applicatiescenario's

Voorbeelden van applicatiescenario's illustreren hoe de machines van Fujitsu Siemens Computers en de componenten van EMC in geïntegreerde oplossingen met elkaar samenwerken. Ze tonen bijvoorbeeld hoe de oplossing FlexFrame voor SAP automatisch instanties in een server-pool kan toevoegen in een dynamische IT-infrastructuur, en hoe SAP-applicaties op een server gereboot worden. De SAP-software wordt samen met Linux- of Solaris-besturingssystemen opgeslagen en toegankelijk gemaakt in een gecentraliseerd storage repository van ECM. SAP NetWeaver BI Accelerator, die op servers van Fujitsu Siemens Computers draait, illustreert effectief hoe het de flexibiliteit en de snelheid van de analyse van grote volumes BI-gegevens vergroot. Deze oplossing combineert perfect de op elkaar afgestemde bouwstenen van SAP, EMC en Fujitsu Siemens Computers, ondersteund door een volledig gamma professionele diensten. Er is ook informatie beschikbaar over archiveringsoplossingen en over de applicatie- en configuratieopties van de VMware server virtualization-technologie. Ten slotte geeft het Solution Center de klanten de kans om back-upscenario's met NetWorker Backup Suite te testen: een oplossing van EMC die Fujitsu Siemens Computers aangevuld heeft met een aantal specifieke modules voor SAP-oplossingen.


- Einde -

SAP, SAP NetWeaver en andere hier vermelde producten en diensten van SAP en hun respectieve logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en verscheidene andere landen wereldwijd.

Alle andere hier vermelde namen van producten en diensten zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren.

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.nl

PR-contactpersonen:

Fujitsu Siemens Computers

Christiene Bouwens Marenthe de Nijs

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091 Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)346-550152 Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl