Royal Boskalis Westminster N.V.

persbericht

Datum 14 december 2007

Boskalis en Van Oord leggen Tweede Maasvlakte aan

Heden heeft opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam nv bekend gemaakt voornemens te zijn de aanlegwerkzaamheden voor Maasvlakte 2 te gunnen aan een consortium van Koninklijke Boskalis Westminster nv en Van Oord nv. Ondertekening van het contract vindt begin volgend jaar plaats.

Het consortium gaat tussen 2008 en 2013 het eerste deel van Maasvlakte 2 aanleggen. De werkzaamheden omvatten de aanleg van een zeewering, de eerste haventerreinen, 2,5 kilometer havenkade en de wegen en spoorwegen die nodig zijn om Maasvlakte 2 te ontsluiten. Na oplevering van de werken gaat het consortium ook de eerste vijf jaar onderhoud aan Maasvlakte 2 verzorgen. Met het contract is in totaal ongeveer 1 miljard gemoeid. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50%.

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis:
"We zijn verheugd en trots dat we als Hollands bedrijf dit grote werk in ons eigen land mogen uitvoeren. Met de Tweede Maasvlakte bevestigt Nederland zijn leidende positie als waterbouwende natie."

Meer informatie over Maasvlakte 2 kan worden gevonden op http://www.maasvlakte2.com.

Het Maasvlakte 2 project hangt samen met de groeiende mondiale transportstromen van containers en grondstoffen. Belangrijke groeifactoren hiervan zijn de wereldeconomie en de stijgende internationale handelsvolumes. Gelijksoortige projecten worden op alle continenten ontwikkeld, bijvoorbeeld in Abu Dhabi, Brazilië, het VK, Duitsland, de VAE, Korea en Australië.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:
Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 822 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 020 E-mail: r.t.berends@boskalis.nl Dit persbericht is opgenomen op website www.boskalis.com Persbericht Koninklijke Boskalis Westminster nv, 14 december 2007

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors

Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 000, telefax 078 6969 555


---- --