Port of Rotterdam

Iwan van der Wolf nieuwe directeur Port infolink

14-12-2007

Per 1 januari 2008 is Iwan van der Wolf de nieuwe directeur van Port infolink.

Van der Wolf werkt al sinds de start in 2002 bij Port infolink en is als zodanig een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van het overkoepelende Port Community Systeem voor efficiënte informatie-uitwisseling in de haven van Rotterdam. Als directeur zal Van der Wolf de komende jaren leiding geven aan de verdere uitbouw van de dienstverlening.

Voordat Iwan van der Wolf (35) bij Port infolink kwam werkte hij als consultant bij PriceWaterhouseCoopers in Brussel. Daar adviseerde hij gedurende zeven jaar grote klanten - waaronder veel lucht- en zeehavens - over strategische onderwerpen op het gebied van vestigingsbeleid, privatisering en havenmanagement. In die hoedanigheid was Van der Wolf ook medeopsteller van het businessplan van Port infolink. Na de officiële start in 2002 trad hij bij Port infolink in dienst. Momenteel is Van der Wolf Manager Strategy & Business Development. In zijn nieuwe functie als directeur vervangt hij Bart Roozekrans, die na vijf jaar afscheid neemt.

Iwan van der Wolf: "Het Port Community Systeem heeft inmiddels een solide fundament. De ambitie is om de dienstverlening van Port infolink verder uit te breiden, zodat in 2012 werkelijk alle informatie-uitwisseling in de haven via het Port Community Systeem loopt".

Van der Wolf is met een dubbele opdracht aangesteld. Allereerst zullen de bestaande services betrouwbaarheid moeten waarborgen, omdat veel bedrijven in de Rotterdamse haven in hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van de diensten van Port infolink. Vervolgens zal hij werken aan een groeistrategie voor de komende jaren. Sleutelwoorden hierbij zijn: ketenintegratie, volumevergroting en opschaling naar nationaal niveau. Port infolink zal dat in nauw overleg doen met haar klanten, hierbij staan de behoeften van het bedrijfsleven en de havenautoriteiten centraal.

Over Port infolink en het Port Community Systeem
Port infolink is in 2002 opgericht door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en Douane en heeft als doel één overkoepelend Port Community Systeem te ontwikkelen voor de haven van Rotterdam. Alle partijen in de haven kunnen op die manier efficiënt informatie met elkaar uitwisselen. Het Port Community Systeem biedt inmiddels 17 verschillende services en telt circa 3000 gebruikers. Maandelijks versturen deze ongeveer 1,25 miljoen elektronische berichten.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.