Time : 16:58:30
Date : 13 December 2007
Sender Name: Unifine Belgium NV

OVERNAME UNIFINE SAUCES & SPICES DOOR CLEARWOOD

Puttershoek, 14 december 2007 - Royal Cosun en Clearwood hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Unifine Sauces & Spices. Deze overname is nog in afwachting van het advies van de ondernemingsraad. Unifine Sauces & Spices is een producent van een grote varieteit aan sauzen en specerijen. Unifine Sauces & Spices is onder andere marktleider in satésaus. Vanuit de twee fabrieken in Puttershoek en Nijkerk worden de producten geleverd aan supermarkten, groothandels en de internationale voedingsmiddelenindustrie. Bij Unifine Sauces & Spices werken ca 300 medewerkers.

Cosun rekent Unifine Sauces & Spices niet meer tot de kernactiviteiten. Gert de Raaff (directeur Corporate Development van Cosun): "Cosun heeft eerder dit jaar CSM Suiker overgenomen en daarmee haar kernactiviteiten fors versterkt. Unifine Sauces & Spices is een gezonde onderneming met goede groeimogelijkheden. Dat heeft het management ook laten zien in de afgelopen jaren. We hebben daarom een goede koper gezocht die het bedrijf verder gaat uitbouwen".

Clearwood toont zich verheugd over de acquisitie. Ton Cieraad (directeur Clearwood): "We zijn positief over de bedrijfstak. Het management van Unifine Sauces & Spices heeft samen met de medewerkers een aantal sterke marktposities opgebouwd. We zien volop mogelijkheden om die samen verder te versterken en uit te bouwen. De overname zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid." Clearwood neemt Unifine over met het door haar opgerichte bedrijf Intertaste. Ton Cieraad: "We zien goede kansen om een uitdagende rol te spelen in de productie en verkoop van zowel sauzen als specerijen. Vanuit Intertaste zullen we die expansiestrategie vormgegeven." Naar verwachting zal de overname op korte termijn geëffectueerd worden.

Royal Cosun is een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen en -ingrediënten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het assortiment is breed en veelzijdig. Van producten zoals suiker, inuline, alcohol en aardappelspecialiteiten tot samengestelde ingrediënten voor onder meer banket, zuivel, frisdrank en de foodservice sector. Daarnaast verwerkt het concern organische reststromen voor toepassing in non-food producten. In al deze markten werken de Cosun-ondernemingen Suiker Unie, Sensus, Nedalco, Aviko, SVZ en Unifine Food & Bake Ingredients nauw samen met hun klanten en leveranciers.

Royal Cosun werd ruim honderd jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. Op dit moment telt de coöperatie bijna 13.500 leden/aandeelhouders. Inmiddels is Cosun uitgegroeid tot een onderneming met gemiddeld 4.200 medewerkers en met een concernomzet van circa 1,5 miljard euro.

Clearwood is een partnership van vijf ondernemers, die hun kennis en ervaring gebundeld hebben om te investeren in middelgrote Nederlandse productiebedrijven. Ze richten zich daarbij op bedrijven waar de continuïteit gewaarborgd moet blijven, bijvoorbeeld omdat de aandeelhouder geen opvolging heeft, of de activiteit niet meer tot de kernactiviteiten behoort. In deze situaties biedt de betrokkenheid van Clearwood lange termijn perspectief omdat Clearwood zowel management als financiering levert.

Voor meer informatie, contacteer:
Clearwood BV
Dhr Ton Cieraad
0031 653 328 748

Cosun:
Dhr Gert de Raaff
0031765 303 316

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR