Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 14 december 2007

MVO Nederland blij met steun van kabinet

"MVO Nederland is blij dat het kabinet onze doelstellingen en werkwijze onderschrijft en ons ook in de komende periode financieel zal ondersteunen. Daardoor kan MVO Nederland haar activiteiten verder uitbreiden en met nog meer branches en kamers van koophandel ondernemers gaan helpen om met MVO aan de slag te gaan. MVO Nederland verwacht daardoor een bereik te realiseren van zo'n 75.000 tot 100.000 ondernemers". Dit zegt Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, in een reactie op de nieuwe kabinetsnota over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In deze nota formuleert de regering 7 MVO ambities. Als eerste punt wordt bevordering van kennis en bewustwording genoemd. Daarbij wordt een intensivering van de inzet van het kenniscentrum MVO Nederland aangekondigd.

MVO Nederland is in 2004 van start gegaan en richt zich vooral op het inspireren en ondersteunen van het MKB op dit terrein. De organisatie ziet MVO als de nieuwe standaard voor het ondernemen in de 21e eeuw. Om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken werkt MVO Nederland nauw samen met tientallen brancheorganisaties, ondernemersverenigingen, kamers van koophandel en kennispartners. Voorbeelden van sectoren die mede hierdoor met MVO aan de slag zijn gegaan zijn o.a. de installateurs, de bouw, de rubber- en kunststofindustrie, de mode, de textiel, de schilders, de natuursteenhandelaren en de accountants. Aldus zijn in de afgelopen periode al tienduizenden MKB ondernemers van praktische MVO informatie voorzien.

In de komende periode zal MVO Nederland deze activiteiten verder uitbreiden en met nog meer partijen gaan samenwerken. De internationale activiteiten worden uitgebreid en ook komt er een speciaal programma voor MVO koplopers. Duurzaam inkopen en het verankeren van MVO in de dagelijkse bedrijfsactiviteiten zijn de belangrijkste thema's in het nieuwe meerjarenplan van MVO Nederland.