Donderdag 13 december 2007

Deze week in FEM Business (week 50, vanaf vrijdag 14 december in de kiosk)

Sneak preview?

Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

2007: een krankzinnig jaar

De aanval op ABN Amro. De bonus van Bennink. De duikvlucht van de dollar. De soap rond Spyker. De geruisloze overname van Grolsch. De crisis in de kredietwereld. 2007 was een jaar dat corporate Nederland niet snel zal vergeten. FEM Business maakt de balans op van een krankzinnig jaar.

Hedgefondsen hebben Philips in het vizier

Snoeien, afstoten, cash terugploegen. Philips-topman Gerard Kleisterlee doet alles om te ondernemen zoals hedgefondsen dat graag willen. Maar het gaat niet snel genoeg. En waarom is die spaarpot eigenlijk zo vol? Op de valreep van 2008 Philips ligt onder vuur.

Gouden tijden voor executive searchers

Bureaus die high potentials werven en selecteren gaat het voor de wind. Ze hebben geen last van de kredietcrisis. Nieuwe spelers, met een agressievere Britse aanpak, doen goede zaken in Nederland. En de verwachtingen voor 2008 zijn zonnig.

In Memoriam: de vrije Europese postmarkt

Wat is er nog over van de plannen om de Europese postmarkt te liberaliseren? Nagenoeg niets, nu ook de Duitsers de deur dicht hebben gedaan voor de concurrenten van Deutsche Post. Voor het Nederlandse kabinet is dat aanleiding de liberalisering hier uit te stellen. En wie is de dupe van al die ontwikkelingen? De klant.

Verder in FEM Business:

- Sjoerd van Keulen profiteert niet van alle expansie

â- Wat moet Air France-KLM met Alitalia?

â- Duitse Spitzenverdiener onder vuur.

â- Constellation, de grootste wijnmaker op aarde wil Europa veroveren.

â- Is Vladimir Antonov de reddende engel voor Spyker?

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)