Gemeente Venlo


Venlo on Ice dit jaar groter van opzet

persbericht 30 augustus 2007

Meer kerstsfeer, meer horeca, een kerstmarkt en muzikale optredens. Dat zijn opvallende uitbreidingen van het evenement Venlo on Ice, dat dit jaar van vrijdag 14 december tot zondag 6 januari plaatsvindt. Wethouder Twan Beurskens (Stadsbeheer & Verkeer) en Venlo On Ice-voorzitter Pieter van Rijswijck hebben dat vandaag bekendgemaakt.

De 800 m² grote ijsbaan in het Nolenspark krijgt een bijzondere toegang, met een grote poort en een rode loper vanaf de Geldersepoort. De horeca wordt flink uitgebreid. "Door een royaal aanbod van hapjes en drankjes hopen we dat de bezoekers langer blijven", zegt Van Rijswijck. "Dat varieert van Duitse schwenkgrill tot oliebollen, poffertjes, boterwafels uit België en natuurlijk gluhwein."

De kerstsfeer wordt versterkt door rondom de ijsbaan een kerstmarkt te organiseren, met in sfeer aangeklede chalets. Voor de kinderen worden attracties opgesteld, zoals een draaimolen. De grote bomen rond de ijsbaan worden verlicht. Regelmatig zijn er muzikale optredens, gratis toegankelijk voor het hele gezin.

De editie van Venlo on Ice 2006 trok vorig jaar door vijftigduizend bezoekers. De helft daarvan bond daadwerkelijk de gladde ijzers onder voor een portie Venlose ijspret. "Venlo on Ice is niet alleen een blijvertje", zegt Beurskens, "het is ook een evenement dat nog lang niet is uitontwikkeld." De wethouder hecht daaraan groot belang, omdat het aantal winterevenementen in Venlo nog niet dik is gezaaid. "'s Zomers kan je van het ene evenement naar het andere festival hollen, maar 's winters hebben we eigenlijk alleen de vastelaovond en Venlo On Ice."