Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NXP

NXP opent innovatiecentrum voor geavanceerde producttests en samenwerking

Opening 'Next Experience Lab' in Eindhoven

Eindhoven, 14 december 2007 - NXP Semiconductoors, de zelfstandige onderneming die werd opgericht door Philips, heeft vandaag een centrum geopend voor geavanceerde conceptâ¤' en producttests - het Next Experience LLab. NXP gebruikt het Next Experience Lab in Eindhoven om externe partners uit andere sectoren en uit onderzoeksorganisaties samen te brengen en op deze manier zijn strategische visie, producten en concepten te testen en de digitale ervaring voor de consument te verbeteren.

In het nieuwe Next Experience Lab vinden zowel demonstraties als discussies plaats. Hier wordt duidelijk hoe de consument omgaat met digitale content - thuis, in de auto of onderweg. NXP en zijn partneers onderzoeken wat technologie met de consument doet. Ze kijken bijvoorbeeld wat de impact is van de convergentie van media (muziek, tv, video en internet) op de consument van de toekomst. Of welke standaarden en ecosystemen (in samenwerking met partners) nodig zijn voor een naadloze, interessante 'user experience'.

Het Next Experience Lab van NXP in Eindhoven maakt producttests in samenwerking met andere bedrijven mogelijk, zoals BMW. Hebt u het ooit meegemaakt dat u uw auto niet meer kon terugvinden in een grote stad? Of gedacht dat ze van uw telefoon, autosleutels en portemonnee eigenlijk één apparaatje zouden moeten maken? Dit zijn zomaar twee voorbeelden uit de dagelijkse praktijk die door BMW en NXP worden bestudeerd. 'The key to the future' is een prototype van technologie die momenteel wordt ontwikkeld. RFID (Radio Frequency Identification), NFC (Near Field Communication) en GPS (Global Positioning Systems) zorgen ervoor dat de portieren automatisch worden ontgrendeld wanneer de gebruiker - met een sleutelhanger of ssmartcard op zak - vlak bij zijn of haar auto komt. Daaarnaast zorgen deze systemen ervoor dat de auto kan worden gestart met een druk op de knop, dat muziek of andere digitale content kan worden bediend op apparaten in de buurt (bijvoorbeeld de mp3-speler van passagiers) of dat kaarten kunnen worden geüpload.

'Met NXP als innovatiepartner onderzoeken we samen de toekomst van de ontwikkeling van de autosleutel', vertelt Dr. Klaus Bengler, BMW Group Research & Technology.

René Penning de Vries, Chief Technology Officer van NXP, merkt het volgende op: 'Voor het succes van NXP, nu en in de toekomst, is het erg belangrijk dat we goed kijken naar wat de klant wil. De consument maakt onderweg steeds meer gebruik van digitale content. NXP wil dit proces vergemakkelijken. Dit betekent dat we op een andere manier moeten kijken naar de klassieke parameters die verschillende branches van elkaar scheiden. We moeten samenwerken met onze partners en klanten om alle aanwezige expertise maximaal te benutten en we moeten onze productontwikkeling volledig rond de klant laten draaien.'

Het Next Experience Lab in Eindhoven maakt deel uit van een netwerk van vier Next Experience-centra wereldwijd. De andere locaties zijn Southampton (Groot-Brittannië), San Jose (Verenigde Staten) en Bangalore (India).

NXP Semiconductors
NXP behoort tot de tien grootste halfgeleiderondernemingen ter wereld en werd meer dan 50 jaar geleden opgericht door Philips. Het hoofdkantoor van NXP staat in Europa. Het bedrijf telt 37.000 medewerkers in meer dan 20 landen. De omzet over 2006 bedroeg 5 miljard euro. NXP maakt halfgeleiders, systeemoplossingen en software die zorgen voor een betere zintuiglijke waarneming bij het gebruik van mobiele telefoons, personal media players, televisietoestellen, decoders, identificatietoepassingen, auto's en uiteenlopende andere elektronische apparatuur. Meer nieuws over NXP vindt u op www.nxp.com.

EINDE

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht kan bepaalde toekomstgerichte uitspraken bevatten met betrekking tot de financiële toestand en resultaten van de activiteiten van NXP en bepaalde plannen en doelstellingen van NXP met betrekking tot deze items. Toekomstgerichte uitspraken houden verband met gebeurtenissen en omstandigheden die zich in de toekomst zullen voordoen, waardoor aan deze uitspraken risico's en onzekerheden zijn verbonden. Bovendien zijn er tal van factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk verschillen van de hier gedane uitspraken.



Ingezonden persbericht