Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beursplein 37
Postbus 30086
3001DB Rotterdam
T. 06 41 22 50 58
M. info@crealistic.org
www.crealistic.org

Opdrachtgever: Area010

Rotterdam, 14 december 2007

Morgengezondweerop.nl wint Ondernemersbelofteprijs 2007

Gisteravond vond de spannende finale van de Ondernemersbelofteprijs 2007 plaats in het Cinerama Filmtheater. In twee rondes streden de ondernemers, voor jury en publiek, om de hoofdprijs: een compleet ingerichte kantoorruimte in Area010 in het Beurs World Trade Center Rotterdam en een starterspakket t.w.v. ¤ 3.000,- en een startkapitaal van ¤1.000 van de ING bank.
Met Morgengezondweerop.nl biedt De Regt bedrijven de mogelijkheid om hun werknemers een gezondheidscheck met - indien nodig - een verbeterprogramma te laten doen. De gezondheidscheck vindt plaats in een professionele onderzoeksbus die speciaal komt voorrijden, zodat de check snel en efficiënt kan worden gedaan. De jury van de Ondernemersbelofteprijs prees het gezondheidsconcept om haar innovativiteit en relevantie voor het bedrijfsleven. De Regt heeft zich een aantal weken geleden net als negentien andere ondernemers ingeschreven voor de Rotterdamse Ondernemersbelofteprijs. Vanaf 11 september konden de startende ondernemers hun plan indienen. De voorwaarden voor deelname waren dat de ondernemers niet langer dan een jaar actief zijn en dat zij de ambitie moeten hebben zich met zijn of haar bedrijf te vestigen in Rotterdam. De kandidaat-ondernemers moesten de jury er van overtuigen dat hun idee innovatief, creatief en haalbaar is en dat ze over de juiste ondernemerskwaliteiten beschikken. Uit de twintig inschrijvingen werden na een eerste selectiegesprek de zeven meest belovende ondernemingen geselecteerd. Uit deze zeven ondernemers zijn uiteindelijk de drie genomineerden gekozen.

De overige genomineerden
Michel de Groot en Daine Ender (studenten Small business & Retail management aan de Hogeschool Rotterdam) zijn de bedenkers van de MagnetCare. Dit is een bakje dat voorzien is van een magneetsluiting en is met twee vingers en weinig inspanning te openen. Ze mikken daarmee op de groeiende markt van 50+ers en mensen met een lichamelijke beperking.

Romano Philip speelt met zijn bedrijf Zinzear in op lifestylemanagement. Zinzear richt zich op het wegwijs maken van mensen vanuit het buitenland in onze maatschappij. De doelgroep voor deze diensten zijn, zakelijk toerisme, topsporters, artiesten. Deze mensen worden in een short- of longstay categorie verdeeld. Voor de short-stay categorie regelen zij hotelboekingen, autoverhuur, restaurantreserveringen etc. Voor de long-stay categorie regelen ze huisvesting en gemeentelijke zaken.

Mede dankzij het aantal aanmeldingen en de enthousiaste reacties van jury en publiek overweegt de organisatie ook volgend jaar weer een Ondernemersbelofteprijs uit te reiken. Dus ook in 2008 gaat Ara010 op zoek naar een nieuwe Ondernemersbelofte.

De Ondernemersbelofteprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Area010, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool INHolland, Sprout, ING Bank en de Kamer van Koophandel.

///// Einde persbericht /////