Evangelische Omroep

EO brengt film Nativity Story uit op dvd
'One child who would change the world forever'

De Evangelische Omroep brengt in december de spraakmakende Amerikaanse film The Natvity Story voor het eerst in Nederland uit op dvd. De film vertelt het klassieke kerstverhaal waarin de moeilijke en zware reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de miraculeuze zwangerschap en de historische geboorte van Jezus centraal staan. Het beroemdste verhaal over liefde en lotsbestemming, over onheil en onderdrukking en over een kind dat de geschiedenis van de wereld zou veranderen. The Nativity Story is verkrijgbaar in de reguliere en christelijke boekhandel en via www.eo.nl/shop.

Het verhaal van de geboorte van Jezus is waarschijnlijk de meest vertelde geschiedenis aller tijden. Maria is een eenvoudig meisje die door haar vader wordt beloofd aan de veel oudere timmerman Jozef. Het vertrouwen van Jozef wordt flink op de proef gesteld als blijkt dat Maria zwanger is, maar niet door hem. Hij staat voor een zware keuze: de verloving verbreken of geloven dat Maria niet ontrouw is geweest en haar zwangerschap een wonder van God is. Jozef beslist te trouwen met Maria. Als Maria hoogzwanger is, wil keizer Augustus precies weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen. Daarom moet ieder zich laten inschrijven in de plek waar hij vandaan komt. Jozef en Maria beginnen aan de zware tocht richting Bethlehem...

Realistisch
The Nativity Story schildert met prachtige realistische fimbeelden en muziek een geloofwaardig beeld van echte figuren tegen de achtergrond van de gewoonten van die tijd en de situatie waarin zij moesten leven.

Naast de originele film verkoopt de webshop van de EO ook een 'special edition'-versie en de roman die bij de film hoort.

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep