European Union



IP/07/1907

Brussel, 10 december 2007

Wat heeft de EU voor u in 2007 gedaan?

De Europese Commissie heeft een multimediajaarboek gemaakt met tien voorbeelden van wat de Europese Unie in 2007 heeft gerealiseerd. Het is een combinatie van een korte tekst en videoclips op internet.

Vicevoorzitter Margot Wallström, belast met institutionele betrekkingen en communicatiestrategie, zei: "De EU wordt soms gezien als een bureaucratische structuur die ver van het dagelijkse leven van de burgers staat. Met concrete voorbeelden laat het jaarboek zien hoe de EU ons dagelijks leven als consument, reiziger of werknemer beïnvloedt".

'Europe and you - a snapshot of EU achievements in 2007' gaat over tien maatregelen die de EU in 2007 heeft genomen op gebieden die variëren van klimaatverandering tot maatregelen die de consument een ruimere keuze aan goederen en diensten tegen lagere prijzen bieden.

Met de multitimediabenadering en een mix van traditionele en nieuwe communicatievormen, waaronder de laatste internetsnufjes, moet een groter publiek worden bereikt.

"2007 betekende een doorbraak voor videoclips over EU-kwesties. De miljoenen bezoekers op het nieuwe EUtube-kanaal overtroffen alle verwachtingen en de site werd een nieuwe ontmoetingsplaats voor mensen van alle slag", zei vicevoorzitter Wallström.

U vindt het EU-jaarboek 2007 online op: ec.europa.eu/snapshots2007 , waar elk voorbeeld met een korte tekst en een videoclip wordt gepresenteerd.

De videoclips zijn ook te zien op EUtube: www.youtube.com/eutube. Binnenkort komt er een gedrukte brochure voor het grote publiek in de 23 officiële EU-talen.