Berichten IJsselstreek, 14 december 2007
Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Zutphen - Vrouw betrapt op winkeldiefstal

Een 34-jarige vrouw uit Zutphen is donderdag 13 december rond 14:00 uur aangehouden nadat ze betrapt was op het wegnemen van een paar schoenen ter waarde van 17.95 euro uit een schoenenwinkel aan de Polsbroek in Zutphen.

De vrouw werd betrapt op het wegnemen van de schoenen toen ze de winkel wilde verlaten. Vervolgens heeft het winkelpersoneel de politie gealarmeerd. De vrouw heeft een boete van 130 euro gekregen voor de diefstal.

Twello - Worsteling in juwelierszaak

Donderdag 13 december heeft de 59-jarige eigenaar van een juwelierszaak aan de Van Ghentstraat in Twello rond 17:15 uur een man betrapt bij een poging sieraden uit de zaak te stelen.

De eigenaar van de zaak was even naar achteren gelopen en zag de man in zijn winkel staan toen hij weer de zaak inliep. De man probeerde met een hand vol sieraden de winkel te verlaten. De eigenaar probeerde hem tegen te houden, waarop een worsteling ontstond. De verdachte wist zich los te rukken, maar liet hierbij wel diverse sieraden vallen. Ook zijn jas bleef achter in de juwelierszaak. Het is nog onduidelijk of de verdachte erin geslaagd is iets weg te nemen. De politie onderzoekt de zaak en roept mensen die de verdachte wellicht zonder jas hard weg hebben zien rennen op om zich te melden bij de politie. Het gaat om een man van vermoedelijk buitenlandse afkomst, ongeveer 20 jaar oud. Getuigen of mensen met tips kunnen bellen met 0900 - 98844.

Zutphen - Man aangehouden voor rijden onder invloed

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 december heeft de politie een 36-jarige man uit Zutphen op de Pollaan in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie kwam de man tegen op de Pollaan en liet hem blazen. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was. Op het politiebureau blies de man een promillage van 1,2. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lochem - Politie zoekt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een nog onbekend voertuig en een geparkeerde personenauto op het verkeersplein tegenover de Henry Dunantweg in Lochem.

De 73-jarige eigenaar van de personenauto parkeerde zijn auto woensdagavond 12 december op het plein. Donderdagmiddag bleek de auto aangereden te zijn. De aanrijding moet hebben plaatsgevonden tussen woensdag 12 december 21:30 uur en donderdag 13 december 12:00 uur. Gezien de omvang van de schade (een grote deuk in het rechter achterportier) is het vrijwel uitgesloten dat de veroorzaker van de aanrijding niet gemerkt heeft wat er gebeurd is.

Eerbeek - Diefstal fietsen uit onafgesloten schuurtjes

In de afgelopen twee weken zijn in totaal 4 fietsen weggenomen uit twee verschillende niet afgesloten schuurtjes aan de Leharstraat in Eerbeek.

De politie wijst erop dat het belangrijk is om schuurtjes en garages goed af te sluiten om de kans op diefstal van fietsen en andere goederen te verkleinen. Overigens zijn drie van de vier fietsen gelukkig wel weer terecht (één werd direct na ontdekking van de diefstal achter de woning aangetroffen, de andere twee werden later in Spankeren teruggevonden).

Einde berichten
---

---- --