Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 14 december 2007

Kenmerk 231

Nieuwe Commissie voor Ateliers en (Woon)werkpanden Amsterdam (CAWA)

Amsterdam gaat de voordracht van kunstenaars voor atelierruimten via een nieuwe commissie regelen. Deze commissie voor ateliers en (woon)werkpanden Amsterdam(CAWA) is ingesteld door het college van B&W. De CAWA neemt de taken van de Stichting Woon- en Werkruimten voor Kunstenaars (SWWK) vanaf 1 januari 2008 over.

Na een open sollicitatieprocedure in november zijn er zeven commissieleden voor de CAWA geworven: T. van Dalen (voorzitter), B. Rosinga, mevr. K. Galiaeva, mevr. T. Macic, E. Couvée, E. Nagengast en H. Dokkum. Deze leden zijn op 12 december jl. door het college benoemd.
Nieuw aan de commissie is dat er sprake is van een brede vertegenwoordiging. Naast de voorzitter zijn er drie leden afgevaardigd vanuit verschillende kunstdisciplines. Ook is er een lid opgenomen met kennis en ervaring rondom de (woon)werkpanden, een lid met expertise over vastgoed in Amsterdam en een lid met kennis over het Amsterdamse cultuurbeleid.

De CAWA heeft de volgende taken: · Kunstenaars voordragen als huurder voor een atelier of atelierwoning. · Groepen kunstenaars (broedplaatsgroepen) voordragen voor een (woon)werkpand. · Advies uitbrengen aan het college van B&W over de toewijzing van werkruimten aan kunstenaars en het beleid daarover.

Enkele belangrijke wijzigingen: · De volgorde van kandidaten voor een atelier wordt bepaald door loting. · Ook beoordeelt de nieuwe commissie de plannen van groepen kunstenaars voor voordracht voor een (woon)werkpand.

Op 2 januari 2008 gaat de website van de CAWA de lucht in: www.cawa.amsterdam.nl. Op deze site is dan al het aanbod van ateliers, atelierwoningen en (woon)werkpanden te vinden.

Pb-231