Continuon


Status werkzaamheden in Bommelerwaard

12/14/2007

Bommelerwaard, 14 december 2007, 16.45 uur. Vannacht zijn drie hoogspanningskabels uit het water gehaald. Hiervan zijn er twee gerepareerd. Echter, de derde kabel bleek zo beschadigd dat de reparatie van deze kabel meer tijd in beslag neemt. De reparatie wordt momenteel uitgevoerd op een schip van Rijkswaterstaat. Een zware ponton die vanmorgen is aangevoerd, dient ter ondersteuning van de zware kabel tussen het schip en de wal.

Scenario 'net op spanning'
Zodra de reparatie voltooid is, worden de kabels weer omhoog gehesen. Dan start het scenario waarin exact, stap voor stap, is vastgesteld hoe het net weer op spanning gebracht moet worden. Dat is een spannende operatie. Iedereen in het veld staat op zijn post en is in verbinding met elkaar. Als het zover is, wordt het hoogspanningsnet weer op spanning gebracht.

Vanaf dat moment wacht Continuon een half uur voordat het de stroom doorzet naar alle aansluitingen. Zo krijgen mensen de tijd om zich voor te bereiden. In de betreffende gebieden wordt men ingelicht door sms-alerts en luidspreker-auto's. Stekkers moeten uit het stopcontact gehaald worden, daarnaast is het belangrijk dat elektrische apparaten niet allemaal tegelijk weer aangezet worden, om overbelasting te voorkomen. Bij aansluitingen die tijdelijk door een ander station gevoed worden, valt de stroom heel even uit op het moment dat ze terug geschakeld worden op het reguliere station.

Download de infographic in de rechterkolom (PDF) om te zien om welke aansluitingen het gaat.

Meer informatie

Continuon Netbeheer Mediarelaties, Carlo van der Borgt, woordvoerder. Telefoon: 026 844 21 52, e-mail: mediarelaties@continuon.nl

Kijk voor updates ook op Calamiteiten Gelderland-Zuid.