Continuon


Stroomstoring Bommelerwaard nog niet verholpen

12/14/2007

Bommelerwaard, 14 december 2007, 14.15 uur. Helaas is het vannacht niet gelukt de stroomvoorziening in de Bommelerwaard en Tielerwaard te herstellen. Donderdagavond was het Regionaal Operationeel Team (ROT), het calamiteitenteam waarin alle hulpdiensten, overheid en Continuon samenwerken, nog optimistisch over de herstelwerkzaamheden. Het lassen van drie gebroken kabels op een schip op de Waal was voorspoedig verlopen. Daardoor konden de kabels omhoog gehesen worden naar de juiste positie. Toen de derde kabel uit het water werd gehesen bleek die over een lengte van zo'n 15 meter beschadigd te zijn, mogelijk door de schroef van een schip. Om het beschadigde deel van de derde kabel te vervangen, moet opnieuw materieel worden aangevoerd waaronder kabels en een ponton. Zodra de voorbereidingen zijn getroffen, zal de scheepvaart op de Waal door Rijkswaterstaat opnieuw gestremd worden.

Over het tijdstip waarop de stroomvoorziening weer zal zijn hersteld, is geen uitspraak te doen. Er zijn te veel onvoorspelbare factoren die het reparatieproces kunnen beïnvloeden.

Meer informatie

Continuon Netbeheer Mediarelaties, Carlo van der Borgt, woordvoerder. Telefoon: 026 844 21 52, e-mail: mediarelaties@continuon.nl