Provincie Flevoland



Full Service pakket ondernemend Flevoland

Syntens, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL), Kamer van Koophandel (KvK), World Trade Centre (WTC) en VNO-NCW gaan de komende zes jaar intensief samenwerken. Zij willen ondernemers in Flevoland een full service pakket aanbieden. Van de begeleiding van een startende ondernemer tot het creëren van een goed vestigingsklimaat voor grote internationale bedrijven, samen kunnen zij het hele ondernemersveld bedienen. Vrijdag 14 december 2007 ondertekenden zij een oplegnotitie die zij aan gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner, aanboden. Daarmee bekrachtigden zij de voorgenomen samenwerking. De vijf organisaties gaan een gezamenlijk programma opstellen en daarvoor Europese subsidie aanvragen via het Operationeel Programma Landsdeel West (OP-West). Als de subsidieaanvraag wordt gehonoreerd dan verwachten de organisaties de economische slagkracht van Flevoland, voor de periode 2007-2013, te kunnen vergroten.

In Flevoland werken het bedrijfsleven, onderwijs,
onderzoeksinstellingen en overheden samen om de kennisontwikkeling en het kennisaanbod in Flevoland te verhogen. Via het Midden en Klein Bedrijf (MKB) worden er met deze kennis nieuwe producten en diensten ontwikkeld en vervolgens succesvol op de markt gebracht. Centraal hierbij staat de versterking van de (internationale)
concurrentiepositie van het Flevolandse MKB en het vestigingsklimaat. Ruim eenderde van de bedrijven in Flevoland doet aan innovatie, met de uitvoering van dit programma wordt dit verhoogd naar 50%.

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken, juicht het initiatief toe. "Wij kunnen in Flevoland niet meer zeggen dat we pioniers zijn, want dat zijn we inmiddels niet meer. Maar we zijn er qua economische ontwikkeling nog niet. Wat wel is overgebleven uit de pioniersperiode zijn de korte lijnen en die zie je ook terug bij het bedrijfsleven. Men weet elkaar, en de provincie, te vinden en deze oplegnotitie bevestigt dat nog een keer."
In maart 2008 wordt de uitslag van de Europese subsidieaanvraag OP-West verwacht.