Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 14 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-12-2007

Getuigen supermarktinbraak gezocht

Zaandam, 13 december 2007, 13:58 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak bij de Aldi-supermarkt aan de Westzanerdijk en zoekt getuigen.
Donderdagmiddag rond 12.15 uur hebben dieven via een zijdeur goederen uit de winkel weggenomen. De zijdeur van de supermarkt komt uit op de parkeerplaats. De dieven hebben diverse, in dozen verpakte spullen, ingeladen. Het gaat waarschijnlijk om een groep mannen in de leeftijd van 25 jaar. De politie wil graag in contact komen met mensen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien in of bij de winkel. Getuigen kunnen zich melden bij het wijkteam Zaandam-West, via 0900-8844.

Inbraak in Deen-supermarkt Volendam

Volendam,14 december 2007, 06:21 uur

De politie heeft sporenonderzoek verricht in de Deen-supermarkt aan de Zeestraat in Volendam. Vrijdagochtend vroeg werd de politie gebeld dat er een gat zat in het dak van de supermarkt en er vermoedelijk dieven waren binnengeweest. De politie heeft een deel van de winkel afgezet voor sporenonderzoek. Het is onduidelijk wat er precies is meegenomen. Er is veel schade ontstaan.

Bijtende hond inbeslaggenomen

Zaandam, 14 december 2007, 08:13 uur

De politie heeft een hond inbeslaggenomen nadat deze achtereenvolgens 2 mensen zou hebben gebeten. Een 17-jarige jongedame liep op de Heijermansstraat toen er plotseling een hond uit een steeg kwam en tegen haar aanliep. De vrouw kwam ten val en zegt daarna in haar rug gebeten te zijn. Vervolgens werd een 13-jarige jongen die in de richting van de aangevallen vrouw liep gebeten in zijn been. De politie constateerde bij beide bijtwonden en gescheurde kleding. De eigenaar meldde zich bij de politie. De hond was tijdens het uitlaten een kat achterna gerend. Het huisdier is tijdelijk elders ondergebracht en zal op zijn gedrag worden onderzocht. Justitie beslist over het vervolg.