Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070806750

Vragen van het lid Ouwehand (PvdD) aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de financiering van de uitgave `Circus, een rijk verleden met een gouden toekomst'. (Ingezonden 14 december 2007)


1
Kent u de uitgave `Circus, een rijk verleden met een gouden toekomst'? 1)


2
Kunt u aangeven wat de totale bijdrage vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is geweest aan deze uitgave, direct en indirect via het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en het Fonds voor de Podiumkunsten?


3
Wat is de reden geweest voor het meefinancieren van deze publicatie?


4
Wat zijn de voorwaarden die zijn verbonden aan het financieren van deze publicatie? Op welke wijze is bij dit project getoetst of er is voldaan aan deze voorwaarden?


5
Deelt u de mening dat beschouwende publicaties die mede door de overheid worden gefinancierd objectief dienen te zijn en dat, wanneer dit niet het geval is, eventuele betrokkenheid van een belanghebbende organisatie duidelijk herkenbaar moet zijn? Zo ja, deelt u de mening dat daar bij deze publicatie sprake van is? Zo ja, waarom? Zo neen, kunt u dit toelichten?


6
Deelt u de mening dat dieren in het circus het goed hebben, zoals wordt gesuggereerd in het hoofdstuk `Circus in Nederland'? Zo ja, kunt u dit toelichten? Zo neen, hoe verhoudt de overheidsfinanciering van deze publicatie zich tot dit standpunt?


7
Wat is uw mening over de passage in het hoofdstuk `Circus in Nederland' waarin gesproken wordt over het advies van de Raad voor Dieraangelegenheden over de welzijnsrichtlijnen en de manier waarop dit (openbare) advies zou zijn uitgelekt?


1) Nederlands Centrum voor Volkscultuur, 2007. Circus, een rijk verleden met een gouden toekomst. Drukkerij Libertas, Bunnik