Vlaamse Overheid

expertise naar gemeenschapsinstellingen

Psychiatrisch Centrum Sleidinge trekt met expertise naar gemeenschapsinstellingen

Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

vrijdag 14 december 2007

Op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere kent de Vlaamse Regering 280.300 euro toe aan het Psychiatrisch Centrum Sleidinge. Met deze subsidie wordt het project outreaching vanuit de geestelijke gezondheidszorg naar de bijzondere jeugdbijstand voor een jaar verlengd.

De voorzieningen bijzondere jeugdbijstand krijgen regelmatig te maken met jongeren met ernstige psychische problemen. Het project outreaching vanuit de geestelijke gezondheidszorg naar de bijzondere jeugdbijstand houdt in dat het Psychiatrisch Centrum Sleidinge haar expertise inzake de screening en begeleiding van jongeren met een psychische problematiek prioritair inzet in de gemeenschapsinstellingen en tevens in de private voorzieningen van de regio Gent-Eeklo. Het Psychiatrisch Centrum Sleidinge biedt ondersteuning en consult aan en kan indien nodig ook zorgen voor crisisopvang of opname voor observatie met diagnosestelling.

Dit outreach-project van het Psychiatrisch Centrum Sleidinge richt zich op jongeren tussen 14 en 20 jaar met ernstige psychische problemen of een psychiatrische problematiek, die eventueel ook gedragsproblemen vertonen of middelen gebruiken. Het gaat in het bijzonder om jongeren in een problematische opvoedingssituatie. Ook delictplegende jongeren komen in aanmerking voor aanmelding . Doelstelling van het project is dat deze jongeren na de kortdurende periode van interventie, verbeterd kunnen functioneren in de voorziening van herkomst en opnieuw kunnen deelnemen aan de maatschappij. De aanpak is gericht op preventie, ondersteuning en snel handelen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be