Twee medewerkers Politie Hollands Midden ontslagen

De korpsbeheerder van Politie Hollands Midden heeft onlangs twee medewerkers ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim.

Een 45-jarige medewerker is ontslagen wegens zeer ernstig plichtsverzuim omdat hij is veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf waarvan 10 voorwaardelijk wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving van zijn ex-vrouw. Hij heeft de vrouw tegen haar wil een nacht vastgehouden in haar woning en haar daarbij mishandeld. De medewerker heeft hiermee het aanzien van Politie Hollands Midden en dat van de politie in het algemeen ernstig geschaad.

Een 34-jarige medewerker in de basispolitiezorg is ontslagen omdat hij zich intimiderend en agressief opstelde toen hij tijdens een avondje uit werd aangehouden op straat. De aanhouding werd verricht omdat hij collega's - ambtenaren in functie - herhaaldelijk bleef beledigen. Hierdoor heeft hij de collega's gehinderd in de uitvoering van hun werkzaamheden. De medewerker is al een keer eerder disciplinair gestraft vanwege soortgelijk gedrag. Medewerkers van Politie Hollands Midden hebben een voorbeeldfunctie in de maatschappij. Zij zijn te vertrouwen en gedragen zich integer. De vertoonde gedragingen van de 34-jarige medewerker passen daar niet in en daarom wordt ontslag gezien als een passende straf.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dick van Gooswilligen, Bureau Communicatie, tel. 06-27097024.

Gouda Verdachte van bekladding aangehouden

De 48 jarige man uit Gouda die woensdagmiddag 5 december op de Peperstraat een deurwaarder in het water heeft geduwd wordt ook verdacht van het bekladden van de garagedeur van de woning van de burgemeester. In het onderzoek naar de mishandeling bekende de verdachte de bekladding van de garagedeur. De verdachte zou in 2006 drie keer de garagedeur bespoten hebben met een inktachtige stof. Volgens de verdachte zou hij sinds 2001 meerdere woningen hebben beklad. De verdachte is inmiddels heengezonden. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

einde berichten