Gemeente Heerenveen


---


---

gang van zaken geluisscherm A32

Langs de snelweg A32 wordt een geluidsscherm aangelegd van circa 1 : kilometer lang. Hierdoor is al een tijd lang oprit 11 afgesloten. Deze oprit naar de A32, vanaf de Oranje Nassaulaan in Heerenveen richting Leeuwarden, zal op maandag 8 januari 2008 weer open gaan voor verkeer.

De resterende werkzaamheden aan het geluidsscherm tussen oprit 11 en 12 (afrit richting K.R. Poststraat/Heerenveen-Centrum) zullen achter de barrier (afscherming) plaatsvinden). 17 december is afrit 12 afgesloten
Om voldoende werkruimte te krijgen achter de barrier zal afrit 12 op 17 december afgesloten zijn voor het verkeer. Weggebruikers vanuit de richting Wolvega/Zwolle met de bestemming Heerenveen-Centrum zullen op deze dag omgeleid worden via afrit 11 naar de Oranje Nassaulaan. De afwikkeling van het verkeer kan deze dag plaatsvinden via de Oranje Nassaulaan en de Stadionweg. Kort geding opgeschort
In het artikel in de Leeuwarder Courant van 13 december jl. vermeldde de aannemer die het geluidsscherm aanlegt dat hij een kort geding aanspant tegen de gemeente wegens uitstel van de opleveringsdatum van het werk. Het geschil is ontstaan doordat de aannemer zijn werkzaamheden niet binnen de geplande tijd heeft gerealiseerd.
De aannemer heeft uiteindelijk echter toch een verzoek bij de gemeente ingediend om in plaats van het kort geding te proberen via een gesprek er onderling uit te komen. Dit is ook wat de gemeente van het begin af aan heeft nagestreefd. De aannemer heeft om deze reden het kort geding opgeschort.


---