Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (14/12)

BERGEN OP ZOOM, 14 december 2007

Drie scholieren aangehouden na mishandeling medeleerling

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteren, donderdag 13 december 2007, drie 16-jarige jongens uit Roosendaal gehoord die verdacht worden van het mishandelen van een 18-jarige Roosendaler op woensdag 5 december jl. omstreeks 13.00 uur. Het incident speelde zich af op een middelbare school.

Het slachtoffer had in de garderobe woorden gekregen met een medescholier die tegen hem opgelopen was. Er ontstond ruzie waarbij de belager van het slachtoffer steun kreeg van twee vrienden. Hij kreeg een klap tegen zijn rechterschouder. Ook werd hij bij zijn haren gepakt en naar de grond getrokken. De daders trokken een grote pluk haar uit zijn hoofd. Vervolgens kreeg hij nog enkele trappen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer werd direct door een leerkracht naar de huisartsenpost gebracht. Daar bleek dat een arm uit de kom was. Hij werd vervolgens naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gebracht. Door het letsel kan de jongen zeker drie weekends geen bijbaantje doen of sporten. Op school circuleerden al snel de namen van de drie vermoedelijke daders. Ook werden enkele getuigen gehoord. De politie heeft de drie verdachten gisteren, nadat ze op uitnodiging aan het bureau waren verschenen, aangehouden en verhoord.

Verkoopster slachtoffer straatroof

DINTELOORD: Donderdagavond is omstreeks 18.00 uur op de Westzijstraat een 41-jarige vrouw beroofd. Het slachtoffer werkt als verkoopster in een winkel in Dinteloord. Ze wilde samen met een collega het geld afstorten bij de bank. De opbrengst had ze in een sealbag gedaan. Ze fietsten naar de bank aan de Westvoortstraat / Westzijstraat. Ze moest het geld afstorten in een brievenbus die zich bevindt aan de zijde van de Westzijstraat. Toen zij richting die brievenbus liep, kwamen vanuit de richting van de kerk twee personen aangelopen. Het slachtoffer verklaart dat ze door die personen omver geduwd werd, waardoor ze ten val kwam. Terwijl zij op de grond lag, trokken de rovers de sealbag uit haar handen. Een van de straatrovers pakte haar nog even vast bij de kleding rondom haar keel. Het slachtoffer schrok hier erg van. De daders renden daarna weg in de richting van het bruggetje van de Westzijstraat. Het slachtoffer klaagde over hoofdpijn en aangezichtspijn. De buit bedraagt enkele honderden euros. De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Rijder onder invloed aangehouden

OUDENBOSCH: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de Industrieweg een 35-jarige man uit Oudenbosch aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 420 ugl. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Aanhouding voor niet bij zich hebben ID-bewijs

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond in het kader van het project Streetwise een 23-jarige Roosendaler aangehouden die zich niet kon legitimeren. De agenten controleerden een groepje jongeren op het Lucasplein. Twee personen die de agenten niet kenden, moesten hun legitimatiebewijs laten zien. De verdachte had niets bij zich en werd daarom aangehouden. Na controle van zijn persoonsgegevens werd hij weer in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal.

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

STEENBERGEN: De politie heeft vrijdagmiddag in de slaapkamer van een flatwoning aan de Oudlandsestraat een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 48-jarige man, werd aangehouden. Hij had acht hennepplanten staan. Hij vertelde dat hij dit grotendeels voor eigen gebruik had. Een klein deel van de opbrengst wilde hij verkopen om de stroomkosten van te betalen. Hij heeft een boete van 100 euro gekregen. De politie kwam in actie na meldingen van stankoverlast.

Politie houdt snelheidscontrole

HALSTEREN: De politie heeft donderdagavond op de Halsterseweg een snelheidscontrole gehouden. De controle was aan beide zijden van de weg. De snelheid van 2119 passanten werd vastgelegd. Er waren 53 overtreders. De max. snelheid ter plaatse is 50 km / uur. De hoogst gemeten snelheid was 74 km / uur.

Politie onderzoekt zes woninginbraken in Wouw

WOUW: Gisteren is op zes adressen in Wouw ingebroken. Het gaat om woningen aan de Gierelaar, Kolfwei, Tiendevrij, Landeweel (2) en Graaienhil(1).

De eerste inbraak werd omstreeks 18.30 uur gemeld door een bewoner aan de Gierelaar. Bij deze woning is de inbreker via het plat dak van de garage naar een slaapkamerraam geklommen. Dit raam werd open gebroken. Uit de slaapkamer zijn twee horloges gestolen. Wellicht zijn de dieven niet verder door de woning gegaan omdat er in het huis een hond zat. Dezelfde werkwijze werd ook op de meeste andere adressen gebruikt. Via inklimming langs een plat dak werd een raam bereikt dat werd geforceerd. De laatste inbraak kwam omstreeks 23.30 uur binnen. Dit betrof een inbraak aan de Graaienhil. De buit bestaat onder meer uit digitale cameras, een laptop, een telefoon, sieraden, een kleurentelevisie, autobescheiden en andere zaken. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de inbraken. De politie roept bewoners in deze buurt die mogelijk iets gezien hebben overdag of in de avond contact op te nemen met de politie via 0900-8844..

Eenzijdig verkeersongeval in Kruisland

KRUISLAND: Vrijdagavond heeft een ongeval plaats gevonden op de Molenstraat. Een 19-jarige vrouw uit Steenbergen reed met haar auto als bestuurster met een 25-jarige Roosendaler naast zich over de Molenstraat. Ze kwam uit de richting van de Hanedreef eb ging in de richting van de Engelseweg. In een bocht naar links raakte haar voertuig door onbekende oorzaak in een slip en botste vervolgens tegen een rechts van de weg staande boom en belandde vervolgens in de sloot. Zij konden beiden op eigen kracht uit de auto komen en uit de sloot klimmen. De brandweer van Kruisland ving hen op en plaatsten hen in afwachting van de GGD in een brandweer voertuig. Een eenheid van de Koninklijke Marechaussee hielp met verkeer regelen. Beide betrokkenen zijn met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Ze hadden letsel aan hun gezicht. De auto is door een takelbedrijf uit de sloot getakeld.

Auteur: Willem van Hooijdonk