Gemeente Venlo


Gemeente Venlo opnieuw sportgemeente van Limburg

14-12-2007

De gemeente Venlo is voor de tweede maal uitgeroepen tot sportgemeente van Limburg. Eerder viel de gemeente deze eer ten deel in 2002.

In een volle Stadsschouwburg in Heerlen gisteravond 13 december werd deze onderscheiding tijdens het voorprogramma van het Sportgala Limburg uitgereikt door burgemeester Toine Gresel van de gastgemeente, aan de Venlose sportwethouder Ramon Testroote.

Volgens burgemeester Gresel roemt het juryrapport de Venlose voortvarende aanpak op sportgebied. Met haar nieuwe Sportbeleid, de sportstimulering voor iedereen (jong, oud, allochtoon, autochtoon, met of zonder beperking) en de ontwikkeling van moderne, brede sportaccommodaties steekt de gemeente Venlo met kop en schouders uit boven de andere Limburgse gemeenten.

Op het gebied van sport en vooral sportstimulering loopt Venlo in veel opzichten in Limburg voorop. Zo is Venlo de eerste Limburgse gemeente met een Jeugdsportfonds, waarmee kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders/verzorgers in Venlo toch de kans krijgen om te sporten. Ook is Venlo de eerste gemeente met combinatiefunctionarissen diehanden en voeten gaan geven aan de samenwerking tussen scholen en sportverenigingen. En Venlo is de enige gemeente in Limburg met een regeling voor (talent)topsporters.

Wethouder Ramon Testroote is trots op het feit, dat tijdens dit Sportgala voor de Limburgse topsporters, deze unieke prijs voor de breedtesport naar Venlo is gegaan. Hij spreekt zijn waardering en dank uit voor de medewerkers van de afdeling Sport en Bewegen, maar ook voor de vele vrijwilligers in de Venlose gemeenschap die er elke dag en elk weekend weer aan bijdragen dat de sport in Venlo zowel recreatief als prestatief op een hoog niveau staat.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490