Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Den Haag, 14 december 2007

Michiel Vos uit Groningen bewijst zich als
meest geduchte tegenstander van Monkey M
Bloedstollende finale real life game Monkey Murder Mystery

In de straten van Amsterdam deden zich gistermiddag vreemde taferelen voor. Deze werden veroorzaakt door de vier finalisten van de real life game Monkey Murder Mystery. Per TukTuk raceten zij door de stad om zoveel mogelijk opdrachten uit naam van de beruchte crimineel Monkey M tot een goed einde te brengen. In de grand finale op het NDSM terrein stond het viertal dan eindelijk oog in oog met de man die hun leven de afgelopen maanden heeft geregeerd en geregisseerd; Monkey M. Hij velde zijn eindoordeel; Michiel Vos uit Groningen mag zich zijn meest geduchte tegenstander noemen en gaat er met de buit van ¤5.000,- vandoor.

Om alle foto's van de finalisten uit Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Rotterdam te zien, klik hier.

Team Nijmegen vertrok in hun blauwe TukTuk met piepende banden om zo snel mogelijk zo veel mogelijk opdrachten tijdens de finale in Amsterdam goed te volbrengen. Champagne voor de winnaars: Michiel Vos en kameraad uit Groningen, die hem met raad en daad bij stond in de finale, laten de kurken knallen in de loods op het NDSM terrein in Amsterdam.

Fotograaf: Anko Stoffels
Klik op de foto om hoge resolutie beeldmateriaal te downloaden.

Vanaf 4 oktober jl. speelden honderden deelnemers de real life game van Hi en LG Mobile. De opdracht: strijden om de eer de ultieme tegenstander te worden van de meest gevreesde misdadiger ooit, Monkey M. Wekenlang waren zij meer dan ooit onafscheidelijk van hun mobiel, de tool waarmee zij door het maken van een foto van hun target elke keer een stap dichter bij de finale kwamen. Tijdens de grote finale gistermiddag in Amsterdam streden Michiel Vos (Groningen), Robin Schaper (Amsterdam), Lauri Hanewinckel (Rotterdam) en Tjerk Molenaar (Nijmegen) tegen elkaar. Michiel kwam als de ultieme winnaar uit de bus. Alle finalisten wonnen ¤1.000,-, hij kreeg daar nog eens ¤4.000,- bij van Monkey M.

Winnaar Michiel Vos (links) uit Groningen krijgt uit handen van Diederik Rosenbaum (rechts) van Hi de checks ter waarde van 1000 en 4000 euro uitgereikt. Hij is de ultieme tegenstander van virtueel misdadiger Monkey M.

Initiatief van Hi en LG Mobile
Met Monkey Murder Mystery zijn Hi en LG Mobile meer naar de doelgroep gekropen. "Elke dag waren wij aanwezig in hun leven. Een goed voorbeeld van locale 1 op 1 marketing, waarbij we de doelgroep hebben opgezocht en gestimuleerd op een andere manier gebruik te maken van onze diensten (sms/mms) en hun mobiel. Vanuit beide merken geloven we dat je echt relevantie moet bieden als je wilt opvallen bij de doelgroep. Met dit spel hebben wij hen een speciale ervaring geboden, die ze niet snel zullen vergeten. Het spel is razend enthousiast ontvangen en gespeeld. Na twee weken waren er al twee keer zoveel deelnemers in de game, omdat spelers hun vrienden erbij ingeschakeld hadden.", aldus Ana Henriques van Hi.

Over Monkey Murder Mystery
Monkey Murder Mystery is het eerste real life game in Nederland, die voornamelijk buiten wordt gespeeld. Het spel is een initiatief van Hi, het mobiele jongerenmerk, en LG Mobile, de mobiele divisie van het elektronicamerk LG Electronics. De game werd door crossmediaal bureau ON bedacht en geproduceerd. Uniek is dat spelers de straat op moeten om hun opdrachten te volbrengen, in plaats van op internet of achter een gameconsole. Daarbij staat het gebruik van de mobiele telefoon centraal. Meer informatie over het spel en Monkey Murder is te vinden op www.monkeymurder.com en www.monkeymurder.com/pers.


- EINDE BERICHT-

Noot voor de redactie -