Simac Techniek NV

Officiële opening ßèta-gebouw

Maandag 12 november vond in Eindhoven de officiële opening plaats van het gebouw ßèta Technology & Business Accelerator door minister Van der Hoeven (Economische Zaken), de heer Essed (Provincie Noord-Brabant) en burgemeester Braks van de gemeente Eindhoven. In het bijzijn van 150 genodigden gaven zij op de High Tech Campus de druk op de knop.

Hoogwaardige dienstverlening
Het ßèta-gebouw is een initiatief van Philips en NV REDE en kwam tot stand door een publiekprivate samenwerking. Om een hoge kwaliteit van ICT-dienstverlening te blijven garanderen heeft NV REDE (dat directie voert over het bedrijvencentrum) een beheercontract met ons afgesloten. De komende drie jaar is Simac ICT Nederland verantwoordelijk voor het lokale netwerk en de internetdiensten van het gebouw.

Accelereren en innoveren
In het ßèta-gebouw kunnen zich bedrijven vestigen die zich bezighouden met een innovatieve, technologische toekomst. Het is een bedrijfsverzamelgebouw voor technologiebedrijven die in deze 'accelerator' de mogelijkheid krijgen door te groeien, te accelereren. Door open innovatie ontmoeten bedrijven en onderzoekers elkaar, waardoor nieuwe technologieën en nieuwe producten ontstaan. De rol van kleinere bedrijven moet hierbij niet worden onderschat. Op het moment van opening bevonden zich al 25 bedrijven in de 'accelerator', een bevestiging van de aantrekkelijkheid van de formule en locatie.

De producten van Simac
Simac heeft in dit omvangrijke project het actieve netwerk en de Cisco IPT-omgeving geleverd. Bovendien hebben we voor dit bedrijvencentrum een IP-gebaseerde deurpost geleverd die fungeert als receptie zonder bemanning. Hiermee kunnen bezoekers aanbellen bij ieder bedrijf afzonderlijk en kan de deur met een druk op een knop ontgrendeld worden. Deze oplossing bestaat uit de volgende aan het IP-netwerk gekoppelde componenten:
* IP-gebaseerde deurpost

* IP-camera

* Phone Services op Cisco CallManager

* Cisco IP-telefoons (met display)

De deurpost is in feite een PC, uitgerust met een Softphone en IP-camera (SIP). Zowel de binnen- als buitendeurpost is voorzien van een bewegingsmelder. De buitendeurpost is daarbij ook voorzien van verwarming/koeling, een high brightness scherm (voor plaatsing in direct zonlicht) en LED-verlichting ter ondersteuning van camerabeelden in de avonduren. Voor uitgebreide informatie over de werking van dit systeem kunt u contact met ons opnemen.

Een goed netwerk is onmisbaar
Noël Coopmans, bedrijfsadviseur NV REDE: "Op basis van de positieve ervaringen met Simac ICT Nederland in het Twinning Center in Eindhoven hebben we hen gevraagd mee te denken over de ICT-infrastructuur in het ßèta-gebouw. Ze kwamen met een innovatieve oplossing voor de virtuele receptioniste in combinatie met het VoIP-netwerk. Door de positieve ervaring én de innovatieve oplossing hebben we besloten voor de komende jaren met Simac ICT Nederland in zee te gaan."